Annonse

Lagde friluftsleir midt i Kongsvinger sentrum

I nydelig høstvær koste både små og store seg med gode frilufts- og naturopplevelser i Puttara friluftsområde i helgen. Arrangementet var et samarbeid mellom Speideren, Puttaras Venner, Nakuhel Kongsvinger og Byen Vår. Husflidslaget, Den Norske Turistforening og orienteringsklubben bidro også med aktiviteter.

Fredag ettermiddag samlet unge og voksne seg i Puttara, der de satte opp en leirplass, og rundt 40 personer overnattet i lavvoer og telt.

14522610_1098514263601127_1653564028_o
Fredag ettermiddag ble det satt opp leirplass med lavvoer og telt, og rundt 40 barn og unge overnattet i Puttara. Foto: Therese Larsson Jernberg.

– Det var litt trangt, og noen frøs nok litt i løpet av natta, men det var fint, sier Bjørn Mastad, som var en av de som overnattet.

Lørdagen var det lagt opp til mange ulike aktiviteter, og det vanket premier på de som gjennomførte alle aktivitetene. Da Mittkongsvinger.no var på besøk i leiren var det stor aktivitet ved alle postene, og både små og store deltok.

Ved Husflidslagets plass ved gapahuken ble det blant annet laget pannebånd og pulsvarmere av saueskinn, og ivrige og tålmodige jenter brukte opp til flere timer for å lage flotte produkter med kyndig hjelp fra Anne Karin Ramstad og Anne Skauby fra Husflidslaget.

fil-02-10-2016-10-46-52
Tille Kristiansen Stømner (f.v.), Emma Grotle Støen, Silje Negård og Pernille Nordal-Ramstad (foran) laget flotte pannebånd under friluftsdagen. Foto: Irén Carlstrøm.

 

På fotballbanen kunne man blant annet delta på hinderløype og ballkasting, og nederst i unnarennet ved den gamle hoppbakken var det laget et leirbål med grilling av marshmallows. Oliver, som er en av aktivitetslederne ved aktivitetsposten, kan fortelle at ungene griller sin egen marshmallos, som man legger sammen med en sjokolade mellom to kjes, og det viste seg å være en populær post.

Orienteringsklubben hadde laget en runde for barna, det var sjakkspilling ved ballbingen, og unge speidere demonstrerte også livredning. Se film med demonstrasjon av livredningskurset nederst i artikkelen.

annemargrethe
Anne Margrethe Ekren i Nakuhel Kongsvinger var veldig fornøyd med friluftsarrangementet i Puttara. Foto: Irén Carlstrøm.

Anne Margrethe Ekren i Nakuhel Kongsvinger, som er en av intitiativtakerne til arrangementet, er veldig fornøyd med at de har fått til et samarbeid med de andre aktørene for å skape gode natur- og friluftsopplevelser i nærområdet.

– Det har gått kjempebra, og folk koser seg med ulike aktiviteter i naturen, og det er dette vi jobber for i Nakuhel, forteller hun fornøyd innimellom alle praktiske gjøremål.

Stadig mer populært å bli speider

Hege Mastad i Kongsvinger Speider er også utrolig fornøyd med at så mange deltok på overnattingen.

– Av de 38 som overnattet her i natt var det faktisk 20 stykker som ikke er med i Speideren, så det er tydelig at stadig flere ønsker gode friluftsopplevelser, sier hun.

Hun kan også fortelle at det blir stadig mer populært å være speider, og for første gang siden 80-tallet er det venteliste for å være med i Kongsvinger Speider.

– Jeg tror det er en kombinasjon av at det blir stadig mer fokus på friluftsopplevelser i media, og i fjor var det også Friluftsåret i Norge. I tillegg ser vi nok at det blir mer fokus på å få barna ut i naturen etter mange år med mye innesitting og spill, fortsetter hun. 

lavvo
Puttara er et friluftseldorado midt i sentrum, og Puttaras venner vil gjerne ha flere medlemmer, slik at man kan vedlikeholde området til bruk for alle. Foto: Irén Carlstrøm.

– Puttara er en friluftsperle midt i sentrum, og vi i Puttaras Venner er glade for at området blir brukt. Støtt gjerne opp ved å bli med på dugnadsarbeidet, eller bli medlem i Puttaras Venner, oppfordrer Tone Fredheim, som sammen med hele styret har jobbet utrettelig med å holde området ved like gjennom mange år.

Se filmklipp fra friluftsarrangementet i Puttara her: 

Se film fra livredningskurset til speiderne i Puttara her: 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *