Annonse

– Vi koser oss med ekte bondegårdsstemning!

Det er så man kjenner at skuldrene senker seg når man svinger inn på tunet på Klokkertunet Besøksgård på Brandval. Det råder en rolig og avslappende atmosfære på gårdstunet.

Skjønt ro og ro – det blir raskt fart når Mittkongsvingers reporter blir invitert med på fotballkamp på plenen foran huset. Oliver Ødegård spiller for Italia, og er veldig god på å score mål. Til informasjon så vant han kampen selvsagt.

klokkertunet
Oliver Ødegård spiller for Italia (og litt KIL). Mittkongsvingers reporter var med i kampen, og det er vel ingen tvil om hvem som vant. Foto: Irén Carlstrøm.

Tilrettelagt for barna

Det er Hilde og Erik Stensbøl som bor her, og det er Hilde som har ansvar for besøksgården, som har åpent mandag til torsdag mellom 12 og 16 i hele juli.

Hele området er tilrettelagt for at både små og store kan kose seg i flere timer. Selvsagt er dyrene i fokus, og her kan man få nærkontakt med både griser, sauer, hester, esel, haner, høner, katter, kaniner og sikkert enda mer.

Hilde har tent grillen, og en storfamilie har slått seg ned rundt bordene, og skal ta seg en liten pust i bakken og litt å spise.

– Perfekt aktivitet med barnebarna

Thea Louise Ebbell sitter på Gråtass-traktoren og er nok langt inne i sin egen fantasiverden. Thea bor på Fetsund, men er på besøk hos bestemor og bestefar på Grinder. Bestemor kan fortelle at det er første gangen de er på Klokkertunet Besøksgård, og at alle setter pris på å kunne kombinere det å se dyr med andre aktiviteter på gården.

Thea Louise Ebbell er på besøk hos bestemor og bestefar på Grinder, og koser seg på traktoren Gråtass og med dyrene og andre aktiviteter på Klokkertunet besøksgård. Foto: Irén Calrstrøm

Inne fra den renoverte låven dufter det godt av nystekte vafler og kaffe, som kan friste enhver. Hilde forteller at låven leies ut til selskaper og arrangement hele året, mens besøksgården nå er åpent ut juli. Videre skal det være en åpen dag 21.august i regi av Norges bondelag.

Vurderer viderutvikling

– Vi ser på hvordan vi eventuelt skal videreutvikle gården, og vurderer ulike retninger, men det blir nok ikke før neste generasjon overtar, forteller Hilde.

Men akkurat i dag er det ikke behov for videreutvikling. Det enkel er ofte det beste, er det et uttrykk som heter i reklamsammenheng. Og de enkle, ekte opplevelsene er nok det som frister de minste på Klokkertunet, med hopping i høyet, snekring, traktorkjøring og fotball – i tillegg til å hilse på alle dyrene selvsagt.

Se film fra Klokkertunet Besøksgård her.

 

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *