Annonse

Høytidelig åpning av Høgskolebygget i Kongsvinger

Et stort antall lokale politikere og folk fra lokalt næringsliv, samt representanter fra Hedmark Fylkeskommune og stortingspolitikere var til stede da Høgskolesenteret hadde invitert til offisiell åpning av det nye Høgskolebygget i dag.

Se film fra åpningen nederst i artikkelen.

Drum Ladies spilte og sto for fanfaren da fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen og ordfører i Kongsvinger Sjur Strand klippet snoren.

Vegard Herlyng, som er daglig leder for Høgskolesenteret, takket alle som har bidratt til å realisere kjøpet og oppgraderingen av bygningen. Han trakk spesielt frem Hedmark Fylkeskommune, Kongsvinger kommune og Høgskolen i Hedmark, som har vist velvilje og fleksibilitet i prosessen.

Flere talere gratulerte Høgskolesenteret og hele Kongsvinger-regionen med det nye bygget, som symboliserer en en ny æra for satsing på å videreutvikle høgskoletilbudet i Sør-fylket. Flere av talerne trakk frem viktigheten av å ha et godt høgskoletilbud, og flere av regionens politikere trakk nettopp frem behovet for at flere skal ta utdanning i regionen.

Kongsvinger kan bli en spennende studentby

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen trakk frem i sin tale at det er viktig med fokus på utdanning i Hedmark, og at fylkeskommunen ønsker at flere skal ta høyere utdanning i fylket. Han understreket at selv om det er innholdet og tilbudet som er viktig bidrar også fine fysiske omgivelser til et inspirerende studiemiljø.

Mange ønsket å gratulere og si noen ord, og stortingspolitikerne Karin Andersen (SV) og Tone M. Sønsterud (AP) fokuserte på viktigheten av gode, desentraliserte studietilbud, og at fremtidens måte å studere på skaper muligheter for miljøer som Høgskolesenteret i Kongsvinger.

Kommunen må støtte opp og satse

Ordfører Sjur Strand takket i sin tale også sin forgjenger Øystein Østgård, som på vegne av kommunen og regionen bidro til å dra dette store prosjektet i havn. Han trakk også frem at det er veldig positivt at studentene blir mer synlige i sentrum, og erkjente samtidig at kommunen vil måtte tilrettelegge i enda større grad fremover for studenter som kommer til byen for å studere.

De to arkitektene som har sørget for å bruke bygningens forutsetninger og gjøre den om til et moderne bygg i både eksteriør og interiør, fikk også mye ros for å ha utnyttet mulighetene i bygningen.

Høgskolebygget skal midlertidig huse elever og lærere ved Tråstad ungdomsskole de neste to årene inntil den nye ungdomsskolen i Kongsvinger er klar. Ungdomsskolen har allerede tatt i bruk bygget, og rektor Jørgen Bo Gundersen kan smilende fortelle at han er svært godt fornøyd med den midlertidige løsningen, og at funksjonaliteten i bygget er veldig godt.

Se bilder fra den offisielle åpningen her:


Se filmklipp fra den offisielle åpningen her: 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *