Annonse

Tar grep for nytt skolekorps og inviterer til gratis konsert for barn

Søndag 23.oktober står vokalisten i Return, Knut Erik Østgård, på scenen i Rådhusteatret sammen med Glommasvingen Janitsjar og Nord-Odal hornmusikk.

«Sing me a song» heter konserten etter Stangebandets store slager, og til sammen 50 musikere fremfører et bredt sammensatt repertoar. Et par av Returns klassikere har blitt arrangert for korps for anledningen, og det blir en egen avdeling med Østgård og hans gitar. 

glommasvingen
Knut Erik Østgård mellom Nord-Odal Hornmusikks dirigent Espen Runar Hammer (t.v) og Glommasvingens dirigent Knut-Harald Jensen gleder seg til konsert. Foto: pressemelding.

Mange husker kanskje Østgårds deltakelse i NRKs stjernekamp i 2015, der han gikk helt til semifinalen. Han viste at han er en allsidig artist, og han får også flere sjangre å bryne seg på under konserten i Kongsvinger på søndag. Han har også gitt ut flere album som soloartist, og har laget sanger for andre artister.

Nord-Odal Hornmusikk og Glommasvingen Janitsjar har spilt sammen ved flere anledninger. I fjor gjennomførte de en forrykende konsert sammen med Stian Carstensen og Arne Fjeld Rasmussen i Milepelen.

– Når 50 musikere møtes i samspill med Knut Erik Østgård, må det kunne kalles «Fabulous Big Band», sier dirigent for Glommasvingen Janitsjar, Knut-Harald Jensen.

Vil styrke korpsbevegelsen i Kongsvinger

Glommasvingen Janitsjar ønsker også å bidra til å stable på bena et nytt skolekorps i Kongsvinger.

utsnitt
Dagfinn Sve i Glommasvingen Janitsjar ønsker å bidra til å få på plass et skolekorps i byen. Foto: privat.

– Vi er bekymret for fremtiden til korpsbevegelsen i Kongsvinger. I Nord-Odal har de et veldig oppegående skolekorps som har blitt et attraktivt tilbud til ungdommen, og sørger for rekrutteringen til voksenkorpset. Brandval har et korps som består av noen unge og noen eldre musikere, men vi har ikke et eget skolekorps i Kongsvinger, sier leder i Glommasvingen Janitsjar, Dagfinn Sve.

De har derfor tatt initiativ til å lufte interessen i kommunen, og skal ha et møte med kulturskolen i Kongsvinger i nærmeste fremtid.

– Vi må gå bredt ut til foreldre med barn som kan være interesserte i å være med i korps, og vil snart invitere til et møte for å lodde interessen og se på muligheter for å få på plass et skolekorps uten at foreldrene skal jobbe livet av seg med dugnader og pengeinnsamlinger, fortsetter Dagfinn Sve.

Inviterer alle barn under 12 år til gratis konsert

For å vekke interessen til de unge har de bestemt seg for at alle barn under 12 år kan komme gratis inn på konserten på søndag kl 17.

– Her vil de oppleve at et korps med sine trommer, messing- og treblåseinstrumenter kan benyttes til langt mer enn å spille de marsjene som vi hører 17. mai. De vil også se at korps er en hobby som en kan ha hele livet. Å spille et instrument og være med i et korps gjør at en har lettere blir integrert i et miljø når en for eksempel flytter til et nytt sted for å studere eller jobbe, forteller Sve.

Han er klar på at det også er viktig for Glommasvingen at de får inn yngre krefter etter hvert, og mener det er veldig trist om en by av Kongsvingers størrelse ikke skal ha et godt korpstilbud.

– Vi oppfordrer derfor alle – gamle som unge –  til å møte opp på konserten søndag for å vise interesse, kanskje bidra til en ny giv for korps i byen, og ikke minst for å oppleve en fantastisk flott konsert, avslutter han.

– Dette blir moro og noe jeg gleder meg til, sa Knut Erik Østgård på prøvene på tirsdag, og i følge Sve istemmer alle musikere, som håper på stor interesse for konserten.

12238108_569301496551217_2579088251013223768_o
Det øves til konserten i Rådhusteatret søndag 23.oktober, og alle barn under 12 år kommer gratis inn. Foto: Glommasvingen Janitsjar.

 

Facebook Comments