Annonse

Inviterer til stort, gratis friluftsarrangement i Puttara

Siste helgen i september tas friluftsområdet Puttara – midt i Kongsvinger – i bruk for store og små, når Nakuhel Kongsvinger inviterer til friluftsopplevelser med overnatting.

I samarbeid med blant andre Speideren, DNT, Puttaras Venner, Byen Vår og Holt ungdomsskole legger Nakuhel opp til aktiviteter for små og store, og målet er at flere skal kunne ta del i gode frilufts- og naturopplevelser i nærmiljøet.55d52534-7073-4974-9513-4d5daa6ba666

– Nakuhel har søkt og fått midler fra Hedmark Fylkeskommune til sentrumsnære friluftstiltak, og vi kan dermed legge til rette for aktiviteter som dette, sier en Anne Margrethe Ekren i Nakuhel Kongsvinger.

Natur-kultur-helse – i nærmiljøet

Nakuhel holder til i gamle Røde Kors-bygget rett ved Puttara, og tilbyr ulike typer aktiviteter både knyttet til huset, men også mange friluftstiltak for at flere skal komme seg ut i naturen.

– På vårmarken satte vi opp turvandring på Stasjonssida, og i løpet av sommeren har vi i samarbeid med DNT (Den norske turistforening) arrangert turer i nærområdet hver onsdag. Det har vært en stor suksess, og denne uka var vi for eksempel på Rafjellet, forteller Ekren.

Arrangementet neste helg er tilrettelagt både for unge og eldre. Ekren håper at så mange som mulig ønsker å være med og overnatte i telt og lavvoer i Puttara. Det er Speideren som sørger for telt og lavvoer, og det er plass til alle.

 

– Vi vil gjerne ha påmelding i løpet av i dag, 23.september, men det er plass for etternølere også, sier Ekren, som understreker at barn og unge som ikke har med seg foreldre får en kontaktperson, og at ingen sover alene.

– Her skal alle føle seg trygge og få en fin friluftsopplevelse det gir å sove ute i naturen, forteller hun.

Hun legger også til at arrangementet er gratis, og at de som har spesielle matbehov må ha med egen mat.

Stor aktivitetsdag lørdag

y1drh1-ganqtdmrteij5yqc5zwrxmcx_n510si7llrowDet store friluftsarrangementet er på lørdag, og her er det bare å dukke opp.

DNT inviterer til tur til Holtmyra, og det blir også merket en kortere løype for de som vil ta en liten tur i nærområdet.

– Orienteringsklubben legger ut en liten orienteringslek og Husflidslaget stiller med utstyr så folk kan lage pannebånd. Ellers blir det spikking, det blir førstehjelpskurs, sjakk i det fri, og på løkkefotballbanene vil elever fra ungdomsskolen stille med stasjonsoppgaver med premiering, forteller Anne Margrethe Ekren. 

Det blir grillmat og man lager også dessert over bålet, og Ekren og alle samarbeidspartnerne oppfordrer folk til å komme med flere generasjoner – gjerne med overnatting – til gode, sosiale opplevelser sammen i friluft – og midt i byen.

 

– Og husk at arrangementet blir uansett vær, så det er bare å ta på seg gode klær og bli med til en dag i naturen, oppfordrer Anne Margrethe Ekren i Nakuhel Kongsvinger.

eld

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *