Annonse

Kiwanis støtter BUA Kongsvinger med nytt utstyr

Det er snart ett år siden BUA Kongsvinger i underetasjen på Vennersberg skole åpnet, og det er ingen tvil om at gratis utlån av alt av sports- og fritidsutstyr har blitt en gedigen suksess.

– Dette fungerer akkurat som et bibliotek. Her kan barn og voksne komme og låne det de trenger av utstyr helt gratis. Vi har utrolig mye, og alt er av god kvalitet, forteller rektor Hanne Stolt Wang ved Vennersberg skole.

Fil 11.02.2017, 12.40.42
Kiwanis har samlet inn penger og kjøpt inn en fin sykkelkjerre og en pulk, som de overleverte til BUA Kongsvinger. F.v. Leif Sandvold, Hanne Stolt Wang, Jan Erik Vestli (president), Bjørn O. Hansen, Kathrine Kolgrov, Hege Nordby og Tor A. Walmann. Foto: Irén Carlstrøm.

Og det populære tilbudet har ikke gått upåaktet hen for de som liker å støtte opp om gode prosjekter i lokalsamfunnet.

Kiwanis Kongsvinger har samlet inn penger gjennom ulike arrangementer, og har kjøpt inn en pulk og en sykkelkjerre til gratis utlån gjennom BUA.

– Vi synes BUA Kongsvinger er et veldig godt formål, så da vi fikk forespørsel om vi kunne tenke oss å bidra, var det hyggelig å kunne gjøre det, sier Jan Erik Vestli, som er president i Kiwanis Kongsvinger. 

– Dessuten kunne vi ikke si nei til så overbevisende og sjarmerende damer, skyter Tor A. Walmann inn smilende, og legger til at de også selv er bestefedre, og vet hvor viktig det er at barna får teste ut ulike aktiviteter.

buakiwanis
Kiwanis støtter BUA Kongsvinger, og fikk som takk for den flotte sykkelvognen og pulken fine t-skjorter tilbake. Fra venstre: Jan Erik Vestli, Bjørn O. Hansen, Tor A. Walmann og Leif Sandvold. Foto: Irén Carlstrøm

Og de sjarmerende damene han sikter til er Kathrine Kolgrov, som har ansvar for BUA Kongsvinger, samt Hege Nordby og Hanne Stolt Wang, som i tillegg til å jobbe i Kongsvinger kommune, også jobber frivillig for at folk skal kunne låne utstyr gratis.

– Det er så flott at vi kan få til et samarbeid med foreninger som Kiwanis. Når de bidrar med utstyr kommer det alle til gode, og på vegne av befolkningen er vi veldig takknemlige for det, sier Hanne Stolt Wang.

Fil 11.02.2017, 10.40.08
– Tusen takk for at dere bidrar med utstyret, sier Hanne Stolt Wang til Jan Erik Vestli, som er president i Kiwanis Kongsvinger. Foto: Irén Carlstrøm.

– Vi vil også trekke frem næringslivet som har bidratt med gode priser på utstyret vi har kjøpt inn. Vi kommer også til å kjøpe inn soveposer til BUA, men de kommer litt senere, forteller Jan Erik Vestli.

Basert på frivillighet

– Det er kjempegøy å jobbe frivillig her, og det så morsomt når det er lang kø utenfor når vi åpner, sier Hege Nordby, som håper at de med flere frivillige etter hvert skal kunne holde åpent en dag til i uka.

– Vi har foreløpig åpnet onsdager mellom klokka 16-18, og flere frivillige jobber her, blant annet med å vedlikeholde alt utstyret, forteller Hanne Stolt Wang. 

Hun poengterer hvor viktig det er at utstyret er av god kvalitet for at tilbudet skal være attraktivt for befolkningen.

– Det skal være litt tøft å låne utstyr fra BUA. Her kan man teste ut nye idretter og aktiviteter, og ikke minst er det viktig at barn og foreldre får muligheten til å gjøre ting sammen, sier hun.

Stor pågang

Det har vært stor pågang på nyåret, og hittil i vinter har det vært stor pågang på skøyter. Nå utvider de også lokalet for å få plass til alt utstyret og en serviceavdeling. Sist ankommet er helt nye felleski for både barn og voksne, og snart kommer det to nye hengere som de skal låne ut slik at grupper og lag kan ta med utstyret ut.

– Vi vil jo at enda flere skal kjenne til tilbudet. NTG-U har brukt tilbudet en del, og det er ypperlig for folk som har besøk utenfra, og trenger å låne en sykkel eller annet utstyr for å gjøre aktiviteter sammen. Vi vet at barn og unge også tester ut for eksempel skøyter og har blitt med i skøyteklubben, så det kan bidra til å rekruttere flere til å begynne med ulike idretter, sier Hanne Stolt Wang. 

Fil 11.02.2017, 10.56.51
Hanne Stolt Wang (t.v), Kathrine Kolgrov og Hege Nordby er veldig galde for at de har så mye fint utstyr med god kvalitet å låne gratis ut til befolkningen i Kongsvinger. Her med de nyankomne felleskiene. Foto: Irén Carlstrøm

Videreutvikler konseptet

Nå skal BUA Kongsvinger som en av seks kommuner være med i et pilotprosjekt for å videreutvikle konseptet, som i dag finnes på 34 steder i Norge.

– Gjensidigestiftelsen har gitt 6,6 millioner kroner til BUA sentralt, og vi skal være med å jobbe for å effektivisere tilbudet, blant annet gjennom en løsning for å reservere utstyr på nett, forteller Katrine Kolgrov.

Nå forventer de stor pågang uka før vinterferien, og har satt på ekstra folk for at så mange som mulig skal få lånt utstyr til ferieuka.

– Nå er det bare for familier å komme og låne utstyr, slik at dere kan gjøre noe morsomt sammen i vinterferien, oppfordrer de tre damene i BUA.

 

 

Facebook Comments