Annonse

Kjenner du noen som fortjener en hederspris?

Kongsvinger kommune hedrer personer, lager eller institusjoner som gjør seg bemerket i lokalsamfunnet innen kultur og frivillighet hvert år, og nå er tiden inne for å komme med forslag til hvem du mener fortjener en pris.

fil-05-10-2016-16-26-13
Alf Mathias Lilleengen i Kongsvinger kommune ønsker forslag til kandidater til kulturprisene, frivillighetsprisen og byggeskikkprisen. Foto: Irén Carlstrøm.

Mittkongsvinger.no har hatt en prat med Alf Mathias Lilleengen i kulturetaten i Kongsvinger kommune, som administrerer arbeidet.

– Hvilke priser er det Kongsvinger kommune deler ut?

– Vi deler ut både en kulturpris og en barnas- og ungdommens kulturpris, som i følge statuttene skal gå til personer, lag eller foreninger som har gjort en verdifull innsats innen kultursektoren. Vi tolker kulturbegrepet i videste forstand, så her kan man nominerer aktuelle kandidater ut fra det, forteller Lilleengen. 

– Videre deler vi ut en frivillighetspris. Statuttene sier at den skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideèr og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn, fortsetter han.

I tillegg deler Kongsvinger kommune ut en byggeskikkpris for å hedre byggverk som bidrar til å heve det estetiske uttrykket og den allmenne byggeskikk i Kongsvinger kommune. Denne prisen ble sist delt ut i 2008, og gikk da til flerbrukshuset på Liermoen, som har blitt tegnet av arkitekt Terje Martinsen.

– Hva skal folk gjøre for å nominere kandidater?

Ønsker mange forslag til kandidater

– For det første vil jeg si at jeg håper vi får mange gode forslag, for dette er priser der kommunen ønsker å hedre folk eller organisasjoner som har gjort noe ekstra i lokalsamfunnet. Man går inn på kommunens nettsider for å finne informasjon om statuttene og hvordan man går frem, med begrunnelser for nominasjonen, forteller Lilleengen.

Når Kongsvinger kommune har mottatt alle forslag, strukturerer og legger kulturetaten frem forslagene til komiteen for kultur, miljø og integrering, som kommer frem til kandidatene de mener skal vinne.

I fjor var det Martin Høgberget som mottok kulturprisen, Tone Fredheim mottok prisen for sitt arbeid for barne- og ungdomskulturen i Kongsvinger, og Lunderseter ski- og sykkelgruppe mottok frivillighetsprisen.

– Hva er fristen for å nominere kandidater?

– Vi må ha forslag til kandidater innen 21.oktober, og vi håper på mange forslag for å hedre de som har gjort noe ekstraordinært innen kultur og frivilligheten i Kongsvinger, avslutter Alf Mathias Lilleengen i Kongsvinger kommune. 

Hør hva Alf Mathias Lilleengen sier om hedersprisene som Kongsvinger kommune deler ut: 

Facebook Comments

1 Comment

  • Jeg beklager at jeg kom til skade for å oppgi feil prisvinner på Frivillighetsprisen for 2015. Riktig vinnner av prisen var Lundeseter- ski og sykkel gruppe. Jeg beklager glippen.
    Kari Isnes var nominert til Barnas og ungdommens kulturpris, for sin innsats gjennom mange år i breddeidretten i Kongsvinger.

Comments are closed.