Annonse

«Alle» liker Politiet i Kongsvinger

De fleste kjenner til at operasjonssentralen ved Politiet i Hedmark bruker sosiale medier, og spesielt Twitter til å kommunisere med befolkningen.

Men Politiet i Kongsvinger, Eidskog, Sør- og Nord-Odal er også ivrige brukere på Facebook, og da de la ut en melding på sin Facebook-side torsdag ettermiddag om at de ønsket å runde 6000 likere av Facebook-siden sin, og ba folk dele et bilde tatt på Kongsvinger Festning, tok det helt av.

Dette er meldingen Politiet i Kongsvinger la ut på sin Facebook-side torsdag ettermiddag:

«Vi er opptatt av å være tilstede der det skjer. Vi vil nå ut til folket! Selv føler vi at vi har tatt facebook med storm. Med snart 6000 likes føler vi at vi virkelig når ut til alle dere i ansvarsområdet vårt. Vi håper dere er fornøyd med hvordan siden vår driftes. Hjelp oss å dele dette bildet slik vi kan passere 6000 likes og nå ut til akkurat DEG før helgen! 👮»

14206124_1638251659820642_6627257750483515592_o
Da Politiet i Kongsvinger-distriktet la ut dette bildet tatt på Kongsvinger Festning torsdag ettermiddag og ba folk dele det på Facebook, tok det helt av. Foto: Politiet

I løpet av et par dager er dette bildet og innlegget delt hele 259 ganger, og i god tid før helgen fikk Polititet i Kongsvinger flere hundre flere likere av siden sin, som nå teller nesten 6200 personer.

– Hvorfor mener Politiet i Kongsvinger-distriktet at det er viktig å bruke Facebook i arbeidet?

– Det er viktig for å oss å ha en god dialog med befolkningen, og vi ser at Facebook er en viktig kanal for folk i lokalsamfunnet. Derfor vil vi gjerne at så mange som mulig liker Facebook-siden vår, slik at vi kan kommunisere med så mange som mulig, sier avdelingsleder forebyggende Morten Langdalen ved Kongsvinger politistasjon. 

– Hvordan bruker dere Facebook til å kommunisere med lokalbefolkningen?

– Vi bruker siden til å legge ut meldinger når det har skjedd noe vi ønsker å kommunisere med befolkningen om. V ser at mange engasjerer seg og deler, og at de sender oss meldinger når vi ber publikum om hjelp på Facebook. Dette er en effektiv måte å kommunisere med mange på, og derfor ønsker vi at så mange som mulig liker Facebook-siden vår og holder seg oppdatert, forteller Langdalen.

– Denne «sjarmoffensiven» på Facebook og aktiviteter som Åpen dag på Sæter for et par uker siden bidrar jo til at Politiet mer synlig. Hva tror du det betyr for omdømmet deres?

– Det er arbeidet vi gjør hver dag og at vi er synlig og til stede i lokalsamfunnet som er viktig for omdømmet til Politiet. Aktiviteter som Åpen dag og bruk av sosiale medier som kommunikasjonskanal er viktig for å synliggjøre jobben vi gjør hver eneste dag, og det er fint at vi har slike kontaktpunkter med publikum, avslutter Morten Langdalen ved Kongsvinger politistasjon.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *