Annonse

Ludvig-prisen til Vinger mekk & moro

Hvert år deler Hedmark trafikksikkerhetsutvalg ut Ludvig-prisen, som er en påskjønnelse til enkeltpersoner, lag eller foreninger i Hedmark som har gjort en spesiell innsats for trafikksikkerheten i fylket.

Onsdag denne uke ble det kjent at Vinger mekk & moro i Kongsvinger mottar prisen for 2016.

Mittkongsvinger.no har vært i kontakt med Marit Nyhuus i sekretæreiatet i HTU, og hun kan fortelle at utvalget har lagt merke til at Vinger mekk & moro har skapt et godt miljø for ungdom i Kongsvingerregionen med felles interesse for motor og motorsport.

– Utvalget har spesielt bemerket den fantastiske dugnadsinnsatsen som gjøres, ikke minst sett i forhold til åpningstida på fredag- og lørdagskvelder, forteller Marit Nyhuus.

Det var en overrasket primus motor Jan Roger Hansen som mottok beskjeden da Mittkongsvinger.no kontaktet ham onsdag kveld med den gode nyheten.

Fil 16.02.2017, 15.37.24
Sebastian Andersson (t.v) og Jan Roger Hansen er glade på klubbens vegne for at Vinger mekk & moro får tildelt Ludvig-prisen for 2016. Foto: Irén Carlstrøm.

– Jeg visste at vi var nominert av Tor Inge With, men var ikke klar over at vi hadde mottatt prisen, sa Hansen glad på vegne av klubben onsdag kveld.

Trafikksikkerhet grunnlaget

Han kan fortelle at det er veldig morsomt å motta Ludvig-prisen, siden trafikksikkerhet var utgangspunktet for arbeidet i klubben.

– Vi gjennomførte blant annet en trafikksikkerhetsdag i mars i fjor, der Statens Vegvesen, Trykk Trafikk, politet med flere deltok med aktiviteter og foredrag. Det var rundt 60 person innom den dagen, og det er ett av tiltakene innen trafikksikkerhet, forteller Jan Roger Hansen.

– Hva betyr det for dere å få en slik pris?

– Det er morsomt at de tiltakene vi gjennomfører blir lagt merke til, og dessuten blir det et gjevt diplom å henge på veggen, sier han.

Han kan fortelle at de nå planlegger en brannverndag på Sæter i mars, der de skal ha fokus på å tenne på og slukke branner, før de fortsetter med brannsikkerhet i verkstedet på Rasta.

-Vi kommer også til å ha et varmearbeiderkurs for ungdommen, der de får bruke åpen flamme, vinkelsliper og sveiseapparat. Vi har fått sponset 20 pensum til dette kurset, fortsetter han.

Over 1400 i gjesteboka i fjor

Siden oppstarten i mars i fjor, viser gjesteboka at det er har vært over 1400 personer innom i løpet av fjoråret, og aktiviteten er stor blant klubbens medlemmer.

– Nå var vi jo med på UKM og stilte ut den folierte bilen vår som et kunstverk forrige helg, og vi har faktisk fått beskjed om at vi har gått videre til fylkesmønstringen, så det er stas, sier han stolt.

Stolt er også Sebastian Andersson, som har vært med i Vinger mekk & moro-miljøet i snart ett år, og trives veldig godt.

– Jeg er veldig interessert i bil, og her koser vi oss og har det moro sammen, forteller Nå har klubben nettopp kjøpt inn en gammel Volvo 244, som de skal jobbe med fremover, og som skal brukes til bilcross senere i vår.

Til ære for fotografen viser Sebastian frem hvordan de jobber med slegga for å rette opp bulker på bilen, som skal få kjørt seg ut over året.

Fil 16.02.2017, 15.36.12
Det er stor aktivitet i klubben, og nå går det mye i å bygge en Volvo 244, som skal brukes på motorcross-banen til våren og sommeren. Sebastian bruker slegga når han skal rette opp bulker. Foto: Irén Carlstrøm.

Men før det skal de motta både 10.000 kroner og diplom for arbeidet klubben gjorde for trafikksikkerhet i året som har gått.

– Jeg har ikke fått snakket med klubben ennå, men vi skal finne et tidspunkt å komme til klubbens lokaler for å dele ut prisen, avslutter Marit Nyhuus.

Begrunnelse for Ludvig-prisen 2016

Ungdomsklubben Vinger Mekk & moro er spesielt rettet mot ungdom i Kongsvinger og glåmdalsdistriktet med felles interesse for motor og motorsport. Klubben er en møteplass for å skape interesse for og dele erfaringer om skruing og motor.

Et viktig mål er å påvirke holdninger og adferd for økt trafikksikkerheten blant ungdom.  Klubben er åpen for alle mellom 13 – 26 år. Alle i klubbstyret, inkludert vararepresentanter, stiller opp som frivillige på klubbens arrangementer. Ingen i klubben er lønnet.

Vinger Mekk og moro holdt oppe første gang 15. januar 2016, åpningstida er hver fredag og lørdag fra 17 – 23. Klubben har gjennomført flere ulike tema-arrangementer gjennom 2016 og har tett samarbeid med politiets forebygger Morten Langdalen fra Kongsvinger politistasjon og SLT-koordinator Tor Inge With. Det er også etablert samarbeid med Statens vegvesen/Kongsvinger trafikkstasjon.

Utvalget bemerket den fantastiske dugnadsinnsatsen, ikke minst sett i forhold til åpningstida på fredag- og lørdagskvelder!

Facebook Comments