Annonse

Lyst på interessant sommerjobb? Fengselet trenger deg!

I forrige uke var Mittkongsvinger.no med på omvisning i den nye kvinnavdelingen i Kongsvinger Fengsel. Der kunne avdelingsleder Ida Lindmo vise både statssekretæren, stortingspolitikere og lokalpolitikere rundt i fengselet, som åpnet som en egen kvinneavdeling i Kongsvinger fengsel i januar i år.

Nå kan Hanne Gylterud, som jobber med bemanning i Kongsvinger Fengsel, fortelle at de trenger flere sommervikarer, og har bedt Mittkongsvinger.no om å bidra til å synliggjøre mulighetene som ligger i en slik jobb.

Kongsvinger fengsel trenger sommervikar som fengselsbetjenter, og oppfordrer gjerne jenter til å søke. Fengselsbetjent Ine Jahnsson til venstre, avdelingsleder Ida Lindmo og Hanne Gylterud, som jobber med bemanning, vil gjerne ha flere søkere. Foto: Irén Carlstrøm

– Vi har en utlysning ute, men trenger totalt 25 sommervikarer i perioden fra uke 23 til 33, så vi håper at budskapet kan nå ut gjennom Mittkongsvinger.no, sier hun.

– Det er kanskje ikke alle som kjenner godt nok til hva jobben som fengselsbetjent går ut på, så derfor ønsker vi å informere om de spennende mulighetene som ligger i en slik jobb, og hvor mye interessant man lærer, forklarer hun.

God opplæring

Hun understreker at fengselet tilbyr grundig og god opplæring på tre uker, og at man har egne mentorer blant de andre betjentene, og at det er trygt og godt miljø.

– Man er aldri overlatt til seg selv, man blir ivaretatt hele veien, og det gir en ypperlig mulighet til å få en virkelig meningsfull sommerjobb som gir god livserfaring å ta med seg videre, fortsetter Hanne.

– Ja, hva kan man forvente seg i av en slik sommerjobb?

– Her kommer man tett inn på mennesker som er i vanskelige situasjoner. Her er det mennesker som er avhengig av deg, så det er et stort ansvar, men som sagt er man aldri alene, og man jobber tett med de faste betjentene, sier hun.

Kongsvinger Fengsel har totalt 140 fengselsplasser på Vardåsen og en egen kvinneavdeling på Kongsvinger gamle fengsel. Fengselet er som eneste fengsel i Norge et utlendingsfengsel. Det innebærer at de som soner enten skal transporteres ut av landet etter endt soning eller overføres til soning i hjemlandet.

Jobb som gir viktig livserfaring og perspektiv

– Hva slags person må man være for å jobbe her som sommervikar?

– Man må for det første fylle 21 år i 2017, ha generell studiekompetanse og førerkort i klasse B. Vi søker etter folk som åpne og omsorgsfulle, og som har evne til å forstå og hjelpe andre som er i en vanskelig situasjon. Samtidig er det viktig å ha handlekraft, integritet og respekt for lover og regler, forteller Hanne.

Hun understreker at det er viktig med godt humør og «stå på vilje» som det er i alle jobber, og håper at de som kan tenke seg en jobb i godt arbeidsmiljø, og ikke minst med spennende arbeidsoppgaver, tar kontakt med henne på e-post: hanne.gylterud@kriminalomsorg.no.

– De som jobber som ekstrabetjenter i Kongsvinger fengsel lærer seg mye om seg selv, og får med seg en viktig ballast videre i livet. Vi håper at flere ønsker å søke seg til en slik spennende sommerjobb, avslutter Hanne Gylterud.

 

 

Facebook Comments