Annonse

– Nå kan vi bestille den første sykkelen!

De to ildsjelene Reidun Hagerud og May Sønsterud kan juble etter å ha fått inn resterende penger til å finansiere den første sykkelen i innsamlingsaksjonen «El-sykkel – vind i håret».

– Dette er virkelig en solskinnshistorie. Forrige uke tikket det inn en melding på mobilen min fra Stian Ryen, som lurte på hvor mye vi manglet på den første sykkelen. Da jeg sa at vi manglet 35.000 kroner var tilbakemeldingen umiddelbart at han kan bidra med det, sier en overveldet Reidun Hagerud.

Les også: Støtt innsamlingsaksjonen «El-sykkel-vind i håret«

Nå er pengene på konto, og den første el-sykkelen kan bestilles hos en av sportsforretningene i Kongsvinger.

stianryen
– Fantastisk! Nå kan vi kjøpe inn den første sykkelen, jubler Reidun Hagerud og May Sønsterud etter å ha fått 35.000 av Leif Ryen Eiendom AS. Stian Ryen på en lånt sykkel fra Overskuddsfabrikken for anledningen, men ser frem til at den første el-sykkelen kommer på plass til våren. Foto: Irén Carlstrøm

– Hvorfor ønsker du å bidra til dette prosjektet, Stian?

– Jeg har alltid vært glad i mennesker som har levd et langt liv. Bestemoren min bodde på sykehjem de to siste årene av sitt liv, og var mye inne på rommet. Jeg skulle gjerne sett at hun kunne kommet seg ut og fått vind i håret, forteller han. 

Han var ofte og besøkte sin bestemor, som i følge Stian var en oppegående og livlig dame, men som på grunn av fysiske plager satt i rullestol.

stianryen2
Stian Ryen forteller at han gjerne skulle sett at hans egen bestemor kunne fått mer vind i håret da hun bodde på sykehjem, og ønsker å bidra til prosjektet, slik at flere eldre kan komme seg ut. Foto: Irén Carlstrøm.

– I Nittedal hvor jeg bor har de også et par sykler på dagsenteret der en bekjent av meg jobber. Det er veldig koselig å se hvor glade folk er når de blir syklet rundt, fortsetter han.

Imponert over gjennomføringskraften

Formelt er det firmaet hans Leif Ryen Eiendom AS som bidrar til prosjektet. Selv er Stian Ryen er imponert over engasjementet til de ivrige ildsjelene, og synes tiltaket er strålende.

– Det er utrolig fint at noen tar tak i en slik idé og ikke minst at de viser en slik handlekraft. Dette har jo allerede blitt en snakkis, og jeg er sikker på at det kommer til å bli en suksess når de første menneskene ruller av gårde med vind i håret langs strandpromenaden, sier den rause giveren, og fortsetter: 

– Alle har mulighet til å bidra med noe til et slik godt prosjekt. Det spiller ingen rolle hvilket beløp man gir, men her bør både næringsliv, privatpersoner og kommunen gå inn og støtte opp med det de kan.

Kommunen og Frivillighetssentralen på banen

Målet er nå oppjustert til 4 sykler, slik at enda flere eldre på ulike sykehjem og de som bor hjemme kan få mulighet til å være med ut på tur.

– Hva er status i prosjektet nå?

– Vi har hatt møte med ordføreren, og han er veldig positiv til prosjektet. Vi må ha en avtale med kommunen som sikrer at syklene blir oppbevart forsvarlig og at de alltid er tilgjengelige på de ulike stedene, sier Reidun.

De har også hatt møte med Aud Ingrid Olstad i Frivillighetssentralen, som skal bidra med koordinering av frivillige.

– Nå har vi 12 frivillige, og vi håper at vi får mange flere fremover. Vi kommer selvsagt til å ha opplæring av alle som skal sykle, og trygghet er i fokus, fortsetter May. 

Les også: Nå er vi over halvveis til første el-sykkel 

Garanterer oppfølging av vedlikehold og bruk

Stian Ryen er også opptatt av at syklene følges opp både når det gjelder tilgjengelighet og service.

– Det er viktig at syklene er i bruk hele tiden og ikke minst at de vedlikeholdes, sier han.

Og innsamlerne kan love at de skal følge tett opp og sørge for at det blir tatt hånd om.

– Det er vår plikt å sørge for at alle som bidrar til at vi kan få kjøpt syklene skal vite at de kommer til å være i bruk hele tiden. Vi har en stor ansvarsfølelse for at det blir ivaretatt, forsikrer Reidun Hagerud. 

– Og hvor lang tid tror dere det tar før dere har nok penger til sykkel nummer to?

– Nå har vi flere søknader inne hos bedrifter i lokalmiljøet, hos organisasjoner, lag og foreninger, og vi håper at flere ønsker å støtte opp slik at vi ganske snart kan bestille sykkel nummer to, avslutter de takknemlige initiativtakerne, og gir StianRyen en god klem.

BAKGRUNN/INFORMASJON

 • «El-sykkel – vind i håret» – prosjekt som samler inn midler til
  innkjøp av el-sykler for å ta med eldre på tur
 • Inititativtakere: Reidun Hagerud og May Sønsterud
 • En sykkel koster rundt 76.000 kroner
 • Mål: Første sykkel på plass i løpet av våren
 • Alle kan bidra på kontonummer: 1822.66.78359
 • Alle bidrag over 10.000 kroner får reklame på sykkel/hjelm
 • Kontakt May Sønsterud: 951 97 988
 • Reidun Hagerud: 916 49 890
 • Facebook-gruppa «El-sykler – vind i håret»
triobike
Nå kan den første el-sykkelen bestilles. Reidun Hagerud og May Sønsterud kan fortelle at de skal kjøpe den beste 2017-modellen hos en av sportsforretningene i Kongsvinger.
Facebook Comments