Annonse

Nå blir gratis låneustyr fra BUA enda mer tilgjengelig

Da Hege Nordby i BUA Kongsvinger kontaktet Jon Ragnar Krogstad i Idrettsrådet i fjor sommer for å få til et samarbeid, hadde han lite kjennskap til BUA-konseptet. Hege er en av primus motorene for BUA Kongsvinger, og jobber som frivillig ved utlånsordningen som nettopp har rundet ett års drift.

– Vi har ønsket oss en henger, slik at vi kan få til en mobil ordning med ut utlån av utstyr. Det er viktig for oss å komme oss ut i by og bygd, og dessuten er det en ypperlig mulighet for skoler, idrettslag og andre å kunne låne hengeren når de skal ha aktivitetsdager og andre arrangementer, forteller Hege Nordby.

Jon Ragnar Krogstad, som er leder i Idrettsrådet, syntes BUA-konseptet hørtes genialt ut, og tok det med videre til styret om de kunne bistå med å søke Gjensidigestiftelsen om å søke midler til å finansiere en henger.

Som sagt så gjort, og på nyåret kom tilbakemeldingen om at de hadde fått tildelt 113.000 kroner til innkjøp av en henger.

bua1
Alle samarbeidspartnere av BUA blir påskjønnet med en t-skjorte. – Denne må du bruke og reklamere for oss, sier Hege og Hanne. Foto: Irén Carlstrøm.

– Vi skulle egentlig ha kun én henger, men fikk et godt pakketilbud på to hengere, så nå har vi en som fungerer veldig godt for ski og annet utstyr, mens den som er høyere passer perfekt til å få med seg blant annet sykler, forteller rektor Hanne Stolt Wang ved Vennersberg skole.

Hun er en sterk pådriver for BUA Kongsvinger, som hun mener er viktig både for folkehelseperspektivet, og ikke minst at alle får tilgang til å prøve ulike idretter og aktiviteter uten å måtte investere i dyrt utstyr.

Gratis utlån til absolutt alle

BUA Kongsvinger er lokalisert i Vennersberg skole, men det gratis utlånstilbudet av alle typer idretts- og aktivitetstilbud gjelder for alle folk i alle aldre.

– Det geniale ved BUA-ordningen er at det gjelder for alle folk fra 0-100 år. Vi ser at mange familier har glede av å låne utstyr til aktiviteter de gjør sammen. Man trenger jo ikke investere i utstyr man kanskje ikke bruker så ofte, og det er en fin mulighet å teste ut nye idretter på, sier Hege Nordby.

Hege har med seg tolv andre frivillige i BUA, som har åpent på Vennersberg skole hver onsdag mellom 16-18. Hun trekker frem at utlånsordningen også er bra miljømessig, i tillegg til

– Jeg har selv lånt felleski her i vinter for å teste det ut, og har nå bestemt meg for å kjøpe det. Dette er en ypperlig mulighet for alle å prøve ut forskjellig idrettsutstyr. Alt vi har er av god kvalitet, og det skal være litt kult å låne utstyr hos BUA, fortsetter Hege.

Samarbeider godt med sportsbutikkene

– Hvordan fungerer det i forhold til sportsbutikkene – mister de omsetning på grunn av ordningen?

– Vi samarbeider veldig bra med sportsbutikkene, og de er veldig positive til BUA. Vi har opplevd at de anbefaler kunder å teste ut utstyr her før de handler, og dessuten handler vi utstyr lokalt, så dette er en vinn-vinn, forklarer hun.

– Vi må også huske på at økt fysisk aktivitet gjennom at flere låner gratis utstyr i BUA også kan bety at flere er potensielle kunder hos sportsbutikkene, skyter Jon Ragnar Krogstad inn.

bua3
– Vi er litt jålete og har fått vårt eget skilt, ler Hanne og Hege. Litt tilfeldigheter er det, men passer helt perfekt. Nå håper de at begge hengerne skal være mye på veien med utlånsutstyr fra BUA Kongsvinger.

Trenger midler til mer utstyr

– Hva er satsingen fremover?

– Vi trenger å kjøpe inn enda mer utstyr slik at skoler, idrettslag og andre kan utnytte mulighetene med å fylle opp hengerne med utstyr når de skal ha aktiviteter. Vi vil gjerne få til et samarbeid med næringslivet i distriktet, og vil søke mer midler hos Gjensidigestiftelsen og andre, forteller Hanne Stolt Wang.

Hun trekker også frem det positive samarbeidet de nå har fått til med Idrettsrådet i Kongsvinger, som er ett av de første idrettsrådene i Norge som samarbeider med BUA-ordningen.

Idrettsforbundet ønsker tettere samarbeid med BUA-ordningen

– Det er et ønske fra Idrettsforbundet at idrettsrådene inngår et samarbeid og støtter opp om BUA-avdelingene, som nå er 37 i tallet. Og med den positive responsen vi fikk fra Idrettsrådet i Kongsvinger, er de faktisk med på et spennende nybrottsarbeid, fortsetter hun.

Krogstad er glad for at de kan bistå BUA, og at hengerne nå er på plass, og

– Her er vognkortene for hengerne. Vi håper at de blir flittig brukt, og ser frem til videre samarbeid, avslutter leder i Kongsvinger Idrettsråd, Jon Ragnar Krogstad.

FAKTA BUA Kongsvinger

  • Låner ut gratis sports- og aktivitetsutstyr til alle
  • Holder til på Vennersberg skole
  • Åpningstider: Onsdager kl 16-18
  • 13 frivillige jobber i BUA
    Tall fra første driftsår: 
  • 216 lånekunder
  • 479 utlån
  • 1240 utlånsgjenstander

Facebook Comments