Annonse

– Nå er vi over halvveis til første el-sykkel!

 

Stadig flere privatpersoner, organisasjoner og bedrifter får nå opp øynene for innsatsen til ildsjelene Reidun Hagerud og May Sønsterud. De har dratt i gang prosjekt «El-sykkel Vind i håret», og samler inn penger til innkjøp av el-sykler, slik at eldre som bor hjemme eller på institusjon kan komme seg ut og få litt vind i håret.

Innsamlingen har nettopp startet, og mange har allerede bidratt med penger. Nå har May og Reidun fått beskjed om at Sparebanken Hedmark gir 30.000 kroner til prosjektet, og dermed er de allerede nå godt over halvveis til å kunne kjøpe inn den første sykkelen.

sparebanken-el-sykkel-vindihåret-kongsvinger-mittkongsvinger
Reidun Hagerud (t.v) og May Sønsterud takker Erik Hammerstad i Sparebanken Hedmark for gaven på 30.000 kroner til innsamlingsaksjonen «El-sykkel Vind i håret». Foto: Irén Carlstrøm.

– Et veldig godt tiltak for eldre

– Vi synes dette er en veldig god søknad, og vi likte godt både navnet på prosjektet og linken til tilsvarende prosjekt i Danmark, der de har hentet inspirasjon, sier Erik Hammerstad i Sparebanken Hedmark.

Hagerud og Sønsterud har sendt inn søknader til mange bedrifter og organisasjoner, og er veldig glade for at Sparebanken Hedmark bidrar så mye nå i startfasen av prosjektet.

– Vi er hoppende glade og overveldet over gaven, og det gir oss selvsagt masse energi og pågangsmot til å jobbe videre, sier en takknemlig May Sønsterud. 

Hammerstad kan fortelle at de ofte får søknader til prosjekter som støtter opp om barn og unge, og at det derfor er flott med et initiativ som støtter opp om de eldre i lokalsamfunnet. Og han har selv tenkt til å stille opp som frivillig.

– Ja, jeg stiller gjerne opp som frivillig syklist, og tar med meg eldre på sykkeltur. Det er jo både givende og dessuten får man jo litt trim selv, sier Erik Hammerstad. 

Mål om 3 sykler

triobike
Slik ser el-sykkelen ut som May Sønsterud og Reidun Hagerud har som mål å kjøpe inn 3 stykker av. De koster rundt 76.000 kroner stykket, så de er avhengig av lokalsamfunnets bidrag.

Reidun Hagerud kan fortelle at de har et mål om samle inn penger til å kjøpe inn 3 sykler. Som Mittkongsvinger.no har skrevet om tidligere koster en sykkel rundt 76.000 kroner, så de trenger fortsatt støtte fra mange for å komme i mål.

– Vi håper å kunne nå målet i løpet av sommeren eller tidlig høst, og kommer nå til å ta kontakt med sportsbutikkene i Kongsvinger for å bestille den første sykkelen. Når den første kommer er det mye enklere å vise frem hvordan den fungerer også, forteller Reidun Hagerud. 

Hammerstad i Sparebanken Hedmark understreker at det er mulig å søke om gavemidler igjen, selv om de allerede har mottatt penger til prosjektet. Han kan også fortelle at banken nå kommer med en ny tjeneste som gjør det enklere å samle inn penger til gode formål.

– Vi kommer også snart med en ny tjeneste som heter Spleis.no, og der kan dere opprette prosjektet, slik at enda flere enkelt kan støtte prosjektet deres med penger, avslutter Erik Hammerstad.

De energiske innsamlerne går nå travle uker i møte, og blir snart å se ute i gatene og på Kongssenteret, der de skal informere om prosjektet med mål om å få enda flere til å bidra.

Mittkongsvinger.no støtter prosjekt «El-sykkel Vind i håret». Her finner du bakgrunnsinformasjon og kontonummer til innsamlingsaksjonen. 

BAKGRUNN/INFORMASJON

 • «El-sykkel – vind i håret» – prosjekt som samler inn midler til
  innkjøp av el-sykler for å ta med eldre på tur
 • Inititativtakere: Reidun Hagerud og May Sønsterud
 • En sykkel koster rundt 76.000 kroner
 • Mål: Første sykkel på plass i løpet av våren
 • Alle kan bidra på kontonummer: 1822.66.78359
 • Alle bidrag over 10.000 kroner får reklame på sykkel/hjelm
 • Kontakt May Sønsterud: 951 97 988
 • Reidun Hagerud: 916 49 890
 • Facebook-gruppa «El-sykler – vind i håret»
Facebook Comments