Annonse

Natteravner serverer suppe og passer på russen natt til 17.mai

Tradisjonen tro samler Kongsvinger-russen seg på Bæreia natt til 17.mai, og natteravner i Kongsvinger er også tradisjonen tro på plass for å gi russen med varm suppe og oppfølging i løpet av natten. I striregn er det til sammen fem natteravner på plass på Bæreia i kveld for å sørge for at russen har det bra når årets russefeiring når høydepunktet.

– Det begynte for noen år siden med «vaffelnatt», men så fant vi ut at det var bedre med varm suppe, forteller Kristin Kongsli Eker, som er leder for natteravn-teamet i Kongsvinger.

I kveld har de laget 100 liter grønnsaksuppe, slik at alle kan spise den, og har fått råvarer fra Kiwi Gjemselund og Kiwi Sundehjørnet, som stiller opp for både ravner og russ.

18519626_1684288091586879_1125222235028797278_n
Natteravnene Espen Urne, (f.v), Ole Johnny Snekkerbakken, Torill Tørmoen er på plass for russen på Bæreia, og serverer dem suppe og holder oversikt på området natt til 17.mai. John Arild Kordahl og Dag Strømstad er også til stede på Bæreia i kveld. Foto: privat.

– Vi får låne kjøkkenet på Sentrum videregående skole til å lage suppen, og har fått låne en stor bil for å frakte suppen opp til Bæreia. Der har vi satt opp et partytelt, slik at vi har litt ly for regnet, som høljer ned i kveld, fortsetter Kongsli Eker.

Hun understreker at det alltid er veldig hyggelig å være til stede for russen natt til 17.mai.

Unge i fokus, men hjelper alle

Det er 26 aktive ravner i Kongsvinger, men i følge Kongsli Eker skulle de gjerne vært det dobbelte.

– Vi går i byen ca en gang pr måned unntatt de kaldeste vintermånedene, og vi er til stede på marken, på russeslipp, russekroer og andre ungdomsarrangementer vi får informasjon om. Vi er ikke vakter, men er der for ungdommen for å samtale og støtte, sier hun.

Oppgavene til en natteravn består blant annet av å snakke med ungdommen, låne bort telefon om de trenger det, kjøre dem hjem om nødvendig, ringe foreldre og tilsvarende oppgaver.

17814280_1638748226140866_7251654768383355607_o
Kristin Kongsli Eker er leder for Natteravnene i Kongsvinger, og kan fortelle at de gjerne vil ha flere natteravnere, og gjerne lokale aktører som kan støtte opp om natteravnerne og arbeidet de gjør for barn og unge i Kongsvinger. Foto: privat.

– Vi er helt alminnelige voksne som vandrer gatelangs på kvelds- og nattetid og er synlige i gatebildet. Vi er til stede og observerer, men blander oss ikke inn i uroligheter. Det er viktig å lytte, hjelpe og veilede når barn og unge ønsker det og tar intitiativ til det, forklarer Kongsli Eker.

Selv om den primære målgruppen er barn og unge under 18 år, hjelper natteravnene alle som trenger det, og de sender gjerne folk hjem, til legevakt og lignende ved behov.

Vil gjerne ha aktører som støtter opp

Selv om den primære målgruppen er barn og unge under 18 år, hjelper natteravnene alle som trenger det, og de sender gjerne folk hjem, til legevakt og lignende ved behov.

– Vi er en veldedig organisasjon, så vi har ingen inntekter. Vi får et lite økonomisk bidrag fra Tryg Forsikring, som er vår hovedsponsor, men det rekker knapt til te og kaffe til ravnene. Det hadde derfor vært hyggelig med noen lokale sponsorer, slik at vi kunne gå til innkjøp av noe nødvendig utstyr, og gjerne satt pris på ravnene med et årlig treff, sier hun.

Og i kveld er de altså igjen til stede for russen, og sørger for at de holder seg varme og får den hjelp de trenger før årets feiring skal toppes på selveste nasjonaldagen i morgen.

– De er veldig takknemlige for både suppe og tilstedeværelse av voksne, og vi ravner litt rundt på området og badeplassen for å forsikre oss om at alle har det bra utover kvelden, avslutter natteravn Kristin Kongsli Eker, som benytter anledningen til å ønske alle en riktig god 17.mai-feiring.

 

Facebook Comments