Annonse

– Oi, dette er jo fantastisk!

Det sier Marianne Olsen Brøntveit, som bor i Kongsvinger og pendler til Oslo hver dag, når hun får høre at NSB reduserer prisen på månedskortene med 20% fra 14.oktober.

marianneolsenbrøntvedt
Marianne Olsen Brøntveit bor i Kongsvinger og pendler til Oslo, og er strålende fornøyd med at det nå blir rimeligere å reise med tog. Foto: privat.

– Veldig bra at de prioriterer pendlerne på denne måten og fortsetter å styrke fordelene med å sette seg på et tog. Jeg jobber med mange som kjører tog til og fra jobb og jeg har inntrykk av at Kongsvingerbanen er en av de togstrekningene som er mest skånet for innstillinger og forsinkelser. Det er ytterst få ganger at toget ikke har brakt meg til og fra jobb som planlagt, forteller hun.

Togforbindelsen til Oslo trekkes gjerne frem som en av de viktigste faktorene for å beholde og tiltrekke seg innbyggere. Det jobbes nå med å få inn en satsing på Kongsvingerbanen i Nasjonal transportplan (NTP), for å få fortgang på arbeidet med å redusere reisetiden. 

I dag tar det 1 time og 20 minutter med tog fra Kongsvinger til Oslo, mens det for eksempel fra Fredrikstad til Oslo tar 1 time og 10 minutter.

– Toget fungerer perfekt for meg

Men Marianne Olsen Brøntveit er ikke bare fornøyd med at prisene reduseres. I følge Marianne er tog en glitrende løsning, både med tanke på beliggenhet på jobben hennes, men også at hun kan koble seg opp på nett og jobbe ekstra til og fra jobb.

– Jeg er veldig fornøyd med opplegget NSB tilbyr. De har også utviklet en veldig god app som tilbyr gode lydbøker, podcast og gratis nettaviser til sine kunder med periodebilletter og den har jeg benyttet meg av mye, forteller hun.

nsb
Togforbindelsen er viktig for Kongsvingers utvikling, og reisetiden er viktig for pendlerne. Foto: NSB.

– Noen mener at det foreløpig tar for lang tid med toget til Oslo fra Kongsvinger?

– For meg fungerer det helt perfekt. Togene går hver halvtime hver morgen, og at det gir meg en fleksibilitet som er kjempebra. I tillegg kan jeg også bruke NSB-appen på hurtigtoget fra Stockholm så da kan jeg bruke bare en time på å komme meg hjem på ettermiddagene for eksempel, sier hun.

– Og hvis jeg ikke jobber på toget er det perfekt å bare koble av og la tankene fare, avslutter en for tiden ferierende og fornøyd togpendler bosatt i Kongsvinger.

 

Facebook Comments