Annonse

Ordføreren: – Vi må tørre å ta noen tøffe valg

Det var noe av det ordfører Sjur Strand sa da han innledet bylunsj i Gågata lørdag. Bylunsjen er siste arrangement i Bylab-ukene som har vært gjennomført i byen. Kongsvinger kommune har gjennom mange aktiviteter i prosjektet Kongsvinger 2050 invitert alle innbyggere til å engasjere seg og si sin mening om hva de mener er viktig for å utvikle Kongsvinger de neste tre tiårene.

Hør utdrag fra hva ordfører Sjur Strand sa nederst i artikkelen. 

Allerede i valgkampen sa Sjur Strand at han og Arbeiderpartiet ville satse på å skape mer aktivitet i byen, og han gjentok det i sin tale i Gågata lørdag.

– Vi har lenge snakket om at byen er død, og vi må sørge for at det er aktivitet etter kl 16.30 om ettermiddagen, sa Strand.

Hva som skal skje hvor vil bli et hett tema når Kongsvinger kommune fremover skal legge puslespillet som skal sørge for at vi får en mer attraktiv by for flere.

Sentrum på nordsiden?

Ordfører Strand trakk også frem Uno Arnesens kronikk om at han mener nordsiden av byen bør defineres som Kongsvinger sentrum, og at handel bør skje der.

Det har foreløpig vært få reaksjoner på Arnesens kronikk, men Sjur Strand er politisk korrekt når han sier at vi må ha aktivitet på begge sider av elva.

Ordføreren trekker også frem behovet for samspill med investorer og eiendomsutviklere som viktig for å utvikle byen. Det er store arealer som kan fortettes i byen, og det er et tydelig uttalt mål at man ønsker seg flere boliger i sentrum – både i sør og nord.

– Det er også viktig å huske at Kongsvinger er byen for kommunene rundt, og det er derfor viktig at vi har en sterk regionby, sa ordfører Strand.

HØR UTDRAG FRA ORDFØRER SJUR STRANDS INNLEGG PÅ BYLUNSJ I GÅGATA

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *