Annonse

Skogkarene gjenåpnet natursti

Det er 40 år siden naturstien mellom Vardåsen og Bogerfløyta ble laget, og etter den siste oppgradering i 1993, hadde både skilt, informasjon og stien forfalt. Dette tok Skogkarenes klubb tak i, og etter en solid dugnadsjobb, inviterte de til gjenåpning med informasjon om arbeidet som er lagt ned og et lite historisk tilbakeblikk på området rundt Vardefortet.

– Jeg synes det var trist at denne flotte stien skulle forfalle, og fikk derfor med meg Skogkarenes klubb på å gjøre en dugnadsinnsats, sa Dagfinn Stangnes til de rundt 20 fremmøtte på Vardåsen under åpningen.

Godt samarbeid

Opprustningen av naturstien har vært et godt samarbeidsprosjekt mellom mange aktører, og Skogskarene, som er en klubb av gamle orienteringsløpere, løftet frem både Statsskog, Kongsvinger kommune og flere bidragsytere.

arbeidsutvalget
Arbeidsutvalget i prosjektet med Halvor Noer (f.v), Pål Øyeren, Dagfinn Olsen og Dagfinn Stangnes håper mange vil ta i bruk den oppgraderte naturstien. Foto: Irén Carlstrøm.

– Vi vil også takke de som har bidratt økonomisk, og ikke minst Anders Hauger, som har sørget for at vi har fått all informasjonen oppdatert på data, og Anne Kjersti Briskerud, som har jobbet med kartene, fortsatte Stangnes.

Den dedikerte dugnadsgjengen har laget helt nye utsiktplasser langs stien, og de nærmere 50 informasjonstavlene som er byttet ut, er produsert ved Kongsvinger Fengsel. På tavlen finner man informasjon om skogbruk, planter og skog.

natursti
Rundt 20 personer var til stede av den gjenåpnede naturstien fredag. Foto: Irén Carlstrøm

Arbeidsutvalget har i tillegg til Dagfinn Stangnes bestått av Halvor Noer, Dagfinn Olsen fra Skogskarenes klubb, Sæming Hagen fra Statskog, som eier Sæterskogen, samt Pål Øyeren fra Kongsvinger kommune.

Godt folkehelseprosjekt

– Dette prosjektet har vært veldig positivt for oss. Vi ønsker at flere skal bruke nærområdet i et folkehelseperspektiv, og nå er denne stien tilrettelagt for at alle  kan bruke den, sa Pål Øyeren i Kongsvinger kommune, i det en jogger løp forbi på stien.

Halvor Noer trakk også frem at det er mye spennende forsvarshistorie ved Vardefortet, og benyttet anledningen til å understreke at flere Kongsvinger-innbyggere bør få bedre kjennskap til denne historien.

– Det er jo Kongsvinger Festning som er vår stolthet, og vår identitet er knyttet til den. Men det som er bygd her oppe på Vardåsen har ikke folk så god kjennskap til. Det er Vårdåsens venner i ferd med å gjøre noe med, og det er viktig, sa Noer.

Nå er det opp til Kongsvingers innbyggere å takke dugnadsgjengen fra Skogskarenes klubb ved å ta i bruk den nye naturstien.

Se glimt fra taler av gjenåpningen av naturstien mellom Vardåsen og Bogerfløyta her: 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *