Annonse

Her blir det snart spennende markedshall

Vekstbedriften Promenaden AS (tidligere Aktør), går nye veier for å skape aktiviteter i lokalene ved strandpromenaden. I begynnelsen av juni åpner de en ny markedshall i de gamle produksjonslokalene, der det skal bli salg av alt fra eplemost, honning og spekeskinke til souvernirer og produkter fra Fengselsutsalget.

Promenaden har ansatte som har varig tilrettelagt arbeid, og tilbyr også såkalt skjermet arbeidspraksis og arbeidstrening for de som skal ut i ordinær jobb.

Daglig leder Dag Sveinar Nordby kan fortelle at de nå har vært gjennom en runde med omorganisering, og har nå samlet all driften ved Promenadens lokaler nede ved Glomma på Langeland.

Fra industri til salg og service

– Vi drifter ikke kantiner rundt omkring lenger, men har nå matproduksjon og utsalg i Promenaden kafé. Etter at vi vedtok den nye strategien i fjor, er vi nå i ferd med å realisere planene, og ett av tiltakene var å etablere en markedshall, kan han fortelle, og fortsetter:

– Tidligere hadde vi mye fokus på industriproduksjon i arbeidstreningen her, og mange industribedrifter på Siva-området var viktig for oss. Nå er behovet i arbeidslivet annerledes, så vi har mye fokus på prakis og trening innen salg og service, og har derfor etablert både kafeen og nå kommer det altså en markedshall, sier Nordby.

Fil 15.05.2017, 17.48.35
Mette Moen, Ronny Sæther (bak) og Dag Sveinar Nordby ser frem til å ønske alle hjertelig velkommen til den nye markedshallen i Promenadens gamle produksjonshall. Fengselsutsalgets produkter er allerede på plass, og hallen fylles fortløpende opp med nye produkter til de åpner i begynnelsen av juni. Foto: Irén Carlstrøm.

– Hva skal markedshallen bli?

– Vi skal ha et konsept som matcher det vi jobber med, og jobber nå med å forhandle med mange leverandører om ulike produkter. Vi ser for oss at utvalget skal variere fortløpende, slik at man aldri kan være skråsikker på hva man finner her, smiler han lurt.

Rustikk atmosfære med et utvalg i stadig endring

Fil 15.05.2017, 17.45.04
Mette Moen på Promenaden AS sørger for at interiør og varer kommer på plass i markedshallen. – Vi skal lage en litt rustikk og røff atmosfære, og det begynner å gå seg til, kan hun fortelle. Foto: Irén Carlstrøm.

Det som allerede er klart er at Fengselsutsalget skal være her, og produktene er allerede på plass i markedshallen. Det er Mette Moen i Promenaden som ansvar for å klargjøre markedshallen og sørge for at produktene kommer i hus. Sammen med Ronny Sæther, som skal ha ansvar bak salgsdisken, jobber hun for fullt for å klargjøre lokalen før oppstart.

– Det vil være en litt rustikk stil på interiøret for å skape en «røff» atmosfære. Som du ser har vi laget en dør som kan minne litt om en låvedør, disken er klar, vi har kabletromler og nå planlegger vi hvordan vi skal lage hyller av paller, sier hun.

Samarbeider med andre tilrettelagte virksomheter

Hun kan også røpe at de har inngått en avtale med en spennende vekstbedrift som heter Nordpolen Industrier. Det er en arbeidsmarkedsbedrift som gir mennesker med spesielle behov en tilrettelagt opplæring og trening for at de skal komme i arbeid.

Nordpolen er med på et spennende prosjekt som heter Epleslang. som innebærer at de får epler fra andres hager som de bruker til å produsere eplemost. De selger eplemosten på mange steder rundt omkring i Oslo og andre steder, og siden vi også er en vekstbedrift er det fint å kunne samarbeide med dem, fortsetter Mette, som anbefaler alle å sjekke ut den flotte historien til prosjektet.

Både mat, souvernirer og andre produkter

– Kommer dere til å selge egenproduserte varer her?

– Ja, noe eget vil vil selge. Vi har foreløpig kuttet mye på egenproduksjon, men vi har fyringsbriketter og etter hvert kommer vi kanskje med bakervarer. Men det spennende her er at vi vil bytte sortiment ofte, så her kan det være ulike produkter fra helg til helg, røper han.

– På matsiden blir det ikke ferskvarer, for det krever helt andre rutiner, men vi kommer til å ha veldig god spekemat og vi får inn souvernirer med litt «viking-touch». Målsetningen er at man skal finne produkter her som man ikke vil finne i vanlige butikker, sier Dag Sveinar Nordby.

Fil 15.05.2017, 17.46.50
Ronny Sæther har ansvaret bak disken, og ser frem til å ønske både lokale og tilreisende velkommen til den nye markedshallen. – Men vi har fortsatt mye igjen før vi kan åpne, sier han. Foto: Irén Carlstrøm.

– Blir det lokale leverandører ut over Fengselsutsalget?

– Ja, vi er i dialog med flere, og satser på at vi får inn honning, sirup og andre produkter fra Finnskogen og ellers i distriktet. Vi håper at flere lokale leverandører ser mulighetene i å selge sine varer i markedshallen, fortsetter han.

Åpent mandag-fredag

– Hva vil åpningstidene være?

– Vi kommer til å følge åpningstidene til kafeen på hverdagene, som er mandag til fredag fra 0830-16.30. I tillegg har kafeen åpent lørdager, sier han.

– Når begynner dere forresten med søndagsåpen kafé?

– Foreløpig har vi ingen planer om det. Vi snakker med andre om hvilke erfaringer de har gjort seg, og få langt har vi konkludert med at vi må se det an, men det blir ikke i år, kan Nordby fortelle.

Han ser frem til at den nye markedshallen skal stå klar om noen uker, og håper at både lokale og tilreisende finner frem til Promenaden og tilbudene de utvikler fortløpende.

– Vi har jo et så stort potensial til å legge til rette for aktiviteter med en spesiell atomsfære her nede ved elva, og ideer har vi nok av. Nå skal vi først få i gang en spennende markedshall, så får vi ta det andre etter hvert, avslutter Dag Sveinar Nordby, som sammen med hele sitt team er i ferd med å skape en helt unik møteplass ved Glommas bredd.

FAKTA PROMENADEN AS

Vekstbedrift med tiltak for de som har varig tilrettelagt arbeid, og de som har skjermet tiltak med arbeidstrening og praksis for å komme ut i ordinær jobb.
Driver Promenaden Kafé, matproduksjon for salg, vedsalg og diverse annen produksjon.
Totalt ca 45 fast ansatte og rundt 30 på tiltak
Rundt 14,5 millioner i budsjett, som består av tilskudd og salg av produkter og tjenester.
Følg Promenaden på Facebook. 

 

Facebook Comments