Annonse

Solutions UB fra Skarnes ble Årets ungdomsbedrift i Hedmark

Under torsdagens fylkesmesse for ungdomsbedrifter på Hamar, gikk Solutions UB fra Skarnes videregående skole helt til topps, og ble kåret til Årets ungdomsbedrift i Hedmark.

Ungdomsbedriften består av elevene Emilie Negård Fekete, Malin Bunes, Andrea Østhagen, Frida Fossen, Hedda Hageberg, Jesper Lien og Niklas André Løkken.

solutions
Solutions UB gikk helt til topps og ble Årets Ungdomsbedrift under fylkesmessa på Hamar torsdag. Premieutdelingen ble sendt live på Facebook.

I tillegg fikk ungdomsbedriften flere gode plasseringer under andre kategorier, men gikk altså helt til topps i den gjeveste kategorien som Årets Ungdomsbedrift.

Tredjeplassen til Øvrebyen videregående skole

Ungdomsbedriften EatSimple UB fra Øvrebyen videregående skole kom forøvrig på tredjeplass i kategorien Årets Ungdomsbedrift, så lokale ungdomsbedrifter var godt representert på pallen på Hamar.

Eatsimple UB produserer et kombinert nattbord og kaffebord med et brett som kan løftes av.

eatsimple
Ungdomsbedriften EatSimple UB fra Øvrebyen videregående skole kom på tredjeplass som Årets Ungdomsbedrift under fylkesmessa på Hamar torsdag. Foto: privat.

Viktig produkt og god løsning

Solutions UB har jobbet i to år med å utvikle et produkt Hekt’en som hjelper folk med å kneppe knapper og dra opp glidelåser.

– Dette verktøyet er en skaft med en hempe, og hjelper folk som har problemer med knapper og glidelåser. En av de som er med i bedriften har en bestemor som har senskader etter polio, så vi har fått mange innspill der. I tillegg har vi vært i kontakt med rehabiliteringsavdelingen på Skarnes for å få innspill, sier Emilie Negård Fekete til Mittkongsvinger.no.

Og nettopp samspillet med kunden underveis var en av begrunnelsene fra juryen for at Solutions UB ble Årets Ungdomsbedrift i Hedmark.

– Dette er et anerkjent problem som bedriften har funnet en god løsning på, de har jobbet med produktet og fått tilbakemelding fra brukerne underveis, og løsningen er til god hjelp for kundene, var noe av begrunnelsen for at bedriften fikk den gjeve førsteplassen.

17204539_10212576328310189_2046158137_n
Solutions UB på stand på Hamar under fylkesmessa for Ungdomsbedrifter 2017. Foto:privat.

Solutions UB  har jobbet med å videreutvikle produktet det siste året, og hadde i forkant av messa blant annet jobbet med design av produktet.

Jobbet med videreutvikling

– I fjor hadde vi en lengre trepinne som skaft. Vi har jobbet blant annet med Sintef Raufoss om muligheter for 3D-printing og  Høgskolen i Oslo og Akershus for å finne en løsning. Vi har endt opp med et videre samarbeid med han som laget det første håndtaket. Han har et skjæreverktøy, og vi fikk laget et håndtak som både er brukervennlig og ser bedre ut, sier Emilie.

Ungdomsbedriften på Skarnes videregående har hatt god hjelp fra lærer Andi Fengsrud Stenseth og mentorene Ida M. Huse Gulbrandsen fra Hedmark Kunnskapspark og Jannicke S. Mykkestue fra Mapei.

Godt samarbeid med skolen

– Elevene har jobbet jevnt og trutt med mange krevende oppgaver, og det gode samarbeidet med skolen har vært avgjørende for resultatet, sier en stolt lærer Andi Fengsrud Stenseth.

Normalt går Årets Ungdomsbedrift til NM-finalen, men siden Solutions UB deltok  på fylkesmessa i fjor også og fikk NM-billett som beste innovasjonsbedrift da, er regelen at bedrift nummer to får finaleplassen i NM. Dermed blir det Eventicon fra Hamar som får NM-billetten i år.

– Det er litt kjedelig, men slik er reglene, kan Emilie fortelle.

Normalt legger man ned en ungdomsbedrift når skoleåret er over, men Solutions UB vurderer nå hva de skal gjøre.

– Vi ser på om det er noen som ønsker å kjøpe ideen, eller om en av elevene tar over og fortsetter. Det kommer an på hva vi har tid til. Men det har uansett vært en spennende og lærerik periode for oss alle, avslutter Emilie Negård Fekete.

 

 

Facebook Comments