Annonse

Stadig flere tar bybussen i Kongsvinger

Mittkongsvinger.no skrev i sommer om hvor viktig bybusstilbudet er for byutviklingen, og i går kunne Hedmark Trafikk legge frem tall som viser at befolkningen i Kongsvinger også ser behovet og tar i bruk busstilbudet i byen.

Fra januar til august i år har bybussen i Kongsvinger hatt en økning på 18,6%, og det innebærer 15483 flere reiser i år sammenlignet med samme periode i fjor.

bybuss
Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen og ordfører i Kongsvinger Sjur Strand er fornøyde med gode reisetall for bybussen i Kongsvinger. Samtidig erkjenner de at det er behov for å gjøre Kongsvinger mer tilgjengelig, spesielt mot Akershus og Gardermoen, som er viktig for Kongsvinger-regionen. Foto: Irén Carlstrøm.

– Vi har gjort flere tiltak både når det gjelder ny trasé, lengre driftsdøgn og helgeavganger, og vi jobber også med å bli mer synlige og få fram busstilbudet bedre, sier informasjons- og markedssjef Cahtrine Glomsvoll i Hedmark Trafikk.

Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen trekker også frem at tiltakene som gjøres i Kongsvinger, samt at løftet som ble gjort med det nye anbudet som startet opp 1.juli kan ha en medvirkende årsak til den positive utviklingen.

Ordfører i Kongsvinger, Sjur Strand, sier at det er gledelig at flere tar i bruk bybussen. Samtidig er han opptatt av å se på muligheten for å strekke ruta ytterligere for å få med et større område.

– Vi ønsker spesielt å se på mulighetene for å øke strekningen til å ta med seg Galterud og Roverud, sier Sjur Strand.

Fortsatt ledige seter i Hedmark

Til tross for at man ser en positiv utvikling på bruk av bybuss i byene i Hedmark, innrømmer fylkesråden at det fortsatt er ledige seter på stamrutene.

– 70% av busstrafikken i Hedmark går med til å skysse elever mellom hjem og skole. Det vil si at vi har 30% til rådighet som skal drives kommersielt. I og med at vi ikke har «bypakker» som man har i Oslo, er det viktig for oss å finne gode løsninger i det handlingrommet vi har, sier Anne Karin Torp Adolfsen.

Hun trekker fram at busstibudet mellom Kongsvinger og Elverum har en bra utvikling til tross for en midlertidig nedgang nå grunnet veiarbeid på strekningen. Det er også aktuelt å se strekningen Gjøvik og gjennom Hedmark fylke ned mot Charlottenberg i Sverige som en interessant akse.

Møter, men ingen løsning mot Gardermoen

– Vi har ingen baneforbindelse mellom Kongsvinger og Gardermo-området i dag, og det ble jo drevet kommersielt av Nettbuss inntil tilbudet ble lagt ned. Vi har mange møter i disse dager, der også kommunen har vært med, blant annet med Ruter og Kollektivforum Oslo lufthavn, men vi snur for tiden steiner og har ingen løsninger så langt, sier Torp Adolfsen.

– Sjur Strand, er det viktig for Kongsvinger å tenke Gjøvik-Charlottenberg fra Kongsvingers ståsted?

– Ja, Charlottenberg er viktig, men aller viktigst er det for oss å få til en løsning mot Gardermoen. Vi kan ikke ha det slik som det er i dag, og det må vi få gjort noe med, sier ordføreren i Kongsvinger kommune.

Hør hva Sjur Strand og Anne Karin Torp Adolfsen sa til Mittkongsvinger.no tirsdag:

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *