Annonse

Rekordmange barn og unge på Aktivitetsuka og andre gratis tilbud

Mange har begynt ferien, men blant mange barn og unge i Kongsvinger er det fullt kjør de neste ukene. Med Tor Inge With i spissen starter Aktivitetsuka, som er et gratis tilbud for barn mellom 6-11 år, førstkommende mandag. Denne uka har det vært forberedelser for å ta i mot forentningsfulle barn som skal ha det moro sammen med andre den neste uka.

– Vi har rekordmange 121 barn med på Aktivitetsuka i år, så nå måtte vi faktisk sette et tak på antall deltakere, forteller Tor Inge With, som er SLT-koordinator i Kongsvinger kommune. 

screenshot_70
De 16 ungdommene som har fått jobb som aktivitetsledere har forberedt seg godt denne uka, og ser frem til å ønske 121 barn velkommen på Holt på mandag. Foto: Kongsvinger kommune.

Ungdommer er aktivitetsledere

Han har ansatt 16 ungdommer som skal hjelpe til med aktivitetene denne og de neste ukene, og kan fortelle at han fikk inn over 80 søknader fra ungdommer som ønsket å jobbe som aktivitetsledere i sommer.

– Hvilke aktiviteter skal de ta med barna på denne uka?

– Her blir det alt fra bli kjent-leker, turning, brannøvelse, førstehjelp, dans, fiske, skyte med luftgevær og aktiviteter i Puttara – det er stor bredde i alt de skal gjøre denne uka, forteller Tor Inge.

Uka etter er det gratis ponnileir på travbanen, og det gjennomføres i samarbeid med Brandval og Kongsvinger travlag, med Oddny Delet i spissen.

Den tredje uka er det gratis sommerleir til Biristrand, og der er det fortatt 5 ledige plasser dersom noen vil være med, kan With fortelle.

– Sommerleiren gjennomføres i samarbeid med Lions Club Kongsvinger, som låner ut sommerstedet de har ved Biristrand gratis, og de støtter oss også øknomisk, forteller han.

– Ikke vært mulig uten finansiering fra samarbeidspartnere

screenshot_71
Sommerleiren på Biristrand er et gratis tilbud for barn mellom 10 og 12 år i Kongsvinger, og Lions Club Kongsvinger og Røde Kors bidrar til at det er mulig.

Når det gjelder finansiering av alle gratis aktivitetene for barn i regi av Kongsvinger kommune i sommer, sier Tor Inge With at det ikke hadde vært mulig dersom man ikke hadde fått økonomisk støtte fra samarbeidspartnere.

– Finansieringen vi får gjennom Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet (Bufdir), Lions Club Kongsvinger og Røde Kors er utrolig viktig for at vi skal kunne gi barna i Kongsvinger dette gratistilbudet, forteller With.

I tillegg til å ha ansvar for aktivitetstilbudene i sommer, er Tor Inge With også ansvarlig for ungdommer som har kommunale jobber i sommer.

Ungdommer i arbeid i Kongsvinger kommune

– Kongsvinger kommune har gått in med 275 000 kroner for at ungdom skal komme ut i arbeid, og vi har folk som jobber blant annet med renhold, vaktmestertjeneser, i parkvesenet og barnehager, kan With fortelle.

– Du har et stort personalansvar i sommer, Tor Inge?

– Vel, jeg har hovedansvaret, men enhetene i kommuen følger godt opp, og blant annet Uno Frivoll i KK Eiendom har vært veldig positiv og organisert dette veldig bra, avslutter Tor Inge With.

Barne og unge i Kongsvinger går definitivt opplevelsesrike sommeruker i møte!

 

Facebook Comments