Annonse

Strikkekafé – voksne ingen adgang

Håndarbeidstradisjonen strikking er tilbake for fullt. Ikke bare er det gøy, men man sitter også igjen med et produkt. Kongsvinger bibliotek har bestemt seg for å kaste seg med på denne strikke-trenden og starter høstferien med å arrangere en strikkekafé for barn.

–Stine, hvorfor ønsker dere å lage en strikkekafé for barn?

–Strikking har blitt en stor trend, dette vil vi også være med på. Ikke bare er det gøy, men også en fin mulighet til å videreføre håndarbeidstradisjon. Også er det jo selvfølgelig en veldig koselig høstaktivitet, sier Stine Raaden, daglig leder på Kongsvinger bibliotek.

Stine Raaden inviterer til strikkekafé på Kongsvinger bibliotek i høsteferien. Foto: Therese Larsson Jernberg
Stine Raaden inviterer til strikkekafé på Kongsvinger bibliotek i høsteferien.
Foto: Therese Larsson Jernberg

Biblioteket erfarer at det blir lånt ut mange strikke-bøker, og dette er også grunnen til at det er en flott plass å arrangere et slikt sosialt arrangement på.

–Hvor lenge varer strikkekaféen?

–Vi har satt av tre dager i høstferien til kafé, den 10. 11. og 13. oktober. Man trenger ikke å melde seg på på forhånd, og  man trenger heller ikke være med på alle tre om man ikke ønsker det, sier Stine.

–Må man kunne strikke for å være med?

– Det vil være en person her som skal kunne lære bort barna å strikke, så man trenger ikke å kunne strikke for å være med. Vi har utstyr barna kan låne her, men om de ønsker egne garn eller farger kan dette være greit å ta med seg, forteller Raaden.

Voksne ingen adgang

– Dette var mest for moro skyld. Vi vil ha et arrangement hvor barna kan ha noe for seg selv et par timer, men samtidig ha noe morsomt å vise frem og fortelle om når de kommer hjem igjen til de voksne, sier Stine smilende.

Strikkekafé for barn er et helt nytt arrangement som biblioteket aldri har arrangert før, og hvis det blir populært, er det noe de ved senere anledninger vil komme til å fortsette med.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *