Annonse

Suksess for videreutdanning av barnehageansatte i regionen

Mittkongsvinger.no var til stede da rundt 30 pedagogiske ledere startet opp videreutdanningskurset på Høgskolesenteret i Kongsvinger i januar. Det var en motivert og engasjert gruppe barnehageansatte som skulle i gang med å øke kompetansenivået innen veiledning, ledelse, samhandling og endrings- og utviklingsarbeid.

Nå er kurset ved veis ende, og kursansvarlig på Høgskolesenteret, Beate Skadsdammen kan fortelle at det var en faglig godt forberedt gruppe studenter som gikk opp til eksamen i juni.

beate_skadsdammen
Beate Skadsdammen er kursansvarlig på Høgskolesenteret i Kongsvinger, og er veldig fornøyd med de gode resultatene til de pedagogiske lederne i barnehagene i regionen, som avsluttet sitt studie i juni. Foto: Høgskolesenteret.

Veldig gode resultater

– Det er Stig Eriksen fra Høgskolen i Innlandet som har vært faglig ansvarlig for dette kurset, og han var svært godt fornøyd med sine studenter og de flotte resultatene deres, forteller Beate Skadsdammen.

Hun understreker at kompetansen de nå har tilegnet seg kan tas i bruk i arbeidshverdagen, og som leverandør av studiet er hun veldig godt fornøyd med at studentene også gir toppkarakter til foreleser og det faglige innholdet.

Skreddersyr kurs og studier etter behov

– Vi er opptatt av kompetanseheving i Kongsvingerregionen, og Høgskolesenteret ønsker å bidra til dette gjennom å levere kvalitet på kurs, videre- og etterutdanninger, i tillegg til ordinære studier. Vi har selv kompetanse på å skreddersy tilbud ut fra behov som næringsliv og offentlig sektor har, og vi jobber for at dette skal kunne tilbys her i regionen, fortsetter hun.

Etter de veldig gode tilbakemeldingene og resultatene etter årets kurs for pedagogiske ledere i barnehagene, var det ønske om å starte opp et nytt kurs allerede til høsten.

– Stig Eriksen er en ettertraktet kursholder og foreleser, så han er opptatt til høsten, men vi starter opp et nytt kurs i januar 2018, og ser frem til å kunne bidra til at enda flere kan få kompetanseheving innen så viktige fagområder, avslutter Beate Skadsdammen.

 

Facebook Comments