Annonse

Sykepleiestudentene på plass i Japan

Lørdag reiste sykepleierne Kathrine Axe og Andreas Jansrud, lærere og prosjektleder Anders Øverby til Japan, der de skal hospitere på Kitasato University i to uker.

axe
Sykepleiestudent Kathrine Axe studerer ved Høgskolen i Kongsvinger, og er nå på 2 ukers utveksling i Japan. Foto: Anders Øverby.

Etter en lang tur er de endelig på plass, og arbeidet har startet.

Prosjektleder i Høgskolen i Kongsvinger, Anders Øverby, kan fortelle at japanerne har lagt opp til et spennende program for dem.

– Studentene skal inkluderes i miljøet og vi skal ha omvisningsturer på universitetet og flere sykehus. I tillegg blir det demonstrasjoner av ulike simuleringsroboter, og vi skal også besøke hjemmepleie og sykehjem. Dette lover godt for et lærerikt besøk, forteller Anders Øverby.

Nordmennene skal også holde flere presentasjoner om seg selv for hele fakultetet og andre relevante personer. Øverby kan fortelle at de vil si noe om mulighetene samarbeidet mellom Høgskolen i Innlandet og Kitasato University kan bringe for begge parter.

– Vi er også invitert til middag med dekan for School of Nursing-fakultetet, så det gir oss en fin mulighet for erfaringsutveksling, fortsetter han.

Studentene bor hjemme hos hver sin et par netter under oppholdet for å få tid til å få oppleve japansk kultur. Det er lagt opp til et tett program, men de håper å få tid til å se litt mer når de har litt fritid i helgen.

– Jeg har mailet en del med Japan vedrørende den praktiske planleggingen, og de har møtt oss med et stort smil til alle våre ønsker å behov. Vi skal nå jobbe hardt sammen for å skape et godt samarbeid, sier Øverby, som selv har bodd i Japan i mange år og kjenner godt til både språket og kulturen i landet.

Målsetningen er nå å forsøke å få til et felles faglig og praktisk grunnlag for årlig studentutveksling mellom de to landene.

– Vi er så takknemlige for at vi får denne muligheten med all støtte vi har fått både fra Høgskolen i Innlandet og Høgskolen i Kongsvinger, sier en fornøyd prosjektleder på plass i Japan.

Lærer Marit Berg har laget en egen blogg fra turen, der alle kan følge studentene og hva de gjør.

19145701_1499851246712366_5766665136885893368_n
Prosjektleder Anders Øverby løftes av sykepleierne. Arbeidet er i gang. Foto: Marit Berg.

 

Facebook Comments