Annonse

Slik blir tilbudet fra Flybussen Kongsvinger til Gardermoen

Det gjenstår fortsatt en del detaljplanlegging før de første kundene kan gå ombord på bussrute 409 fra Kongsvinger stasjon klokka 03.45 den 1.juni, men med tempoet som Terje Kvesetberget har hatt sammen alle støttespillere de siste månedene, vil nok alt være på plass før den tid.

Etter påtrykk både fra næringslivet og befolkningen, er det i følge Kvesetberget egentlig tilfeldigheter som har gjort at Kongsvingerregionen får på plass et busstilbud mellom Kongsvinger og Gardermoen igjen.

Se rutetider nederst i artikkelen. 

Har gått veldig fort

– På en av mine bussturer fikk jeg tips om å kontakte politiker Eli Wathne (H) for å se på mulighetene for å starte et privat busstilbud. Det tok litt tid før jeg ringte henne, men etter det har alt gått veldig fort, forteller Kvesetberget, som i følge ham selv har drevet busselskap «i hele sitt liv».

Rett etter påske kom godkjenningen fra Hedmark Fylkeskommune løyve for et kommersielt busstilbud på strekningen Kongsvinger-Gardermoen, og nå er buss og tidtabell på plass. Nå gjenstår i følge forretningsutvikler Stian Gulli Hansen i K+ kun de siste detaljene før oppstarten 1.juni.

– Hadde ikke gått uten K+

– Før helgen var alle fem sjåførene på plass. En kvinne og fire menn er ansatt, og vi skal nå sørge for opplæring, HMS-rutiner, og ikke minst må vi bygge bedriftskultur tuftet på stolthet og service med et smil, forteller Stian Gulli Hansen.

Han har jobbet veldig tett med Kvesetberget i prosjektet, og har hatt ansvar for det administrative, med søknader, budsjett og detaljplanlegging for oppstarten av tilbudet som skal hete «Flybussen Kongsvinger».

– Hvor viktig har K+ og Stian Gulli Hansen vært for for deg for å realisere dette?

– Uten denne hjelpen hadde det ikke blitt noe, så enkelt er det. Jeg er god på det bussfaglige, men er avhengig av hjelp til alt administrativt arbeid, planer og budsjetter. Alle i regionen har støttet arbeidet med å få til dette tilbudet, og det er derfor vi kommer i gang så snart, forteller den erfarne bussjåføren.

Fil 15.05.2017, 16.02.53
Terje Kvesetberget satser på å gi folk i Kongsvingerregionen et busstilbud til Gardermoen, og har fått veldig god hjelp fra Stian Gulli Hanen i K+. Nå gjenstår den siste planleggingen før de første kundene kan gå ombord på Kongsvinger jernbanestasjon 1.juni kl 03.45.

Et tilbud som kan videreutvikles

Det nye busstilbudet vil ha rutenummer 409, og i oppstartsfasen blir det fem daglige avganger til og fra Gardermoen. Første avgang fra Kongsvinger stasjon går kl 03.45, mens siste avgang fra Gardermoen til Kongsvinger er kl 22.30.

– Vi kommer til å kjøre hverdager og helger med samme tidspunkter, og det er viktig for oss å si at nå i oppstartsfasen må vi prøve oss frem litt med de ulike tidspunktene i løpet av dagen. Vi har lagt opp til at de tre avgangene på dagen korresponderer med busser fra Elverum/Solør og Eidskog, men vi må se an trafikken etterhvert om det vil bli behov for endringer, sier Gulli Hansen.

– Vi kan ha fem avganger på en buss, og dersom vi ser at befolkningen bruker busstilbudet, er det mulig å utøke tilbudet etter hvert, fortsetter Kvesetberget.

Under 200 kroner til Gardermoen på halvannen time

De oppfordrer nå både næringsliv og befolkning å ta i bruk bussen, og sørge for at Kongsvingerregionen får et stabilt og langsiktig busstilbud til hovedflyplassen i Norge.

170_8765240205257
Busstypen som vil frakte folk til og fra Gardermoen vil være en Scania Yrizar Century med behagelige seter, toalett og internett ombord.

– Vi vet at det er over 1000 pendlere fra distriktet til Ullensaker og Nes og vi vet fra Nav at det er mange arbeidsledige uten førerkort. Med dette tilbudet åpner det seg muligheter for flere som bor i distriktet til å få en jobb på Gardermoen og Jessheim-området, og dessuten er det et viktig tilbud for både reiseliv, øvrig næringsliv og for de som skal på ferie. Nå håper vi at tilbudet blir brukt, forklarer Gulli Hansen.

– Hva er prisen på billettene og hvordan bestiller man?

– En voksenbillett vil ligge på 196 kroner for en enkeltbillett for voksen, halv pris for barn mellom 4-16 år og barn under 4 år går gratis. Det vil også tilbys månedskort for pendlere. Flybussen Kongsvinger får jo ingen driftsstøtte, så vi er avhengige av at folk bruker tilbudet. Foreløpig kjøper man billett når man går ombord på bussen, og rutetider finner man foreløpig på Byen Vår Kongsvingers nye app. Etter hvert kommer det også opp en Facebook-side og en egen nettside, kan Gulli Hansen fortelle.

– Vi må prøve oss frem

– Og hvor tid må man beregne for å komme seg fra Kongsvinger til Gardermoen?

– Turen tar en og en halv time. Vi tar opp passasjerer fra Kongsvinger til Dysterud Bru ved Sanngrund, og slipper av i Nes og Ullensaker. Vi kjører til Kløfta der det blir avstigning for de som pendler videre, så får vi se på tidene på eventuell retur på ettermiddagen etter hvert, forklarer Terje Kvesetberget.

Fra klokka 03.45 1.juni serveres det kake og kaffe til kundene på den nye bussruten Flybussen Gardermoen, og Kvesetberget og Gulli Hansen ser frem til å ønske alle velkommen ombord på den nye bussruten, og bussen som er en type Scania Yrizar Century.

– Det er en moderne buss 2010-modell med behagelige seter og toalett ombord. Vi kommer også til å tilby internett ombord, så vi skal sørge for en komfortabel og effektiv transport mellom Kongsvinger og Gardermoen, lover Terje Kvesetberget.

 

RUTETIDER FLYBUSSEN KONGSVINGER

flybuss

flybuss1

Facebook Comments