Annonse

Trivelig midtsommerstemning med sankthansbål i Mølleparken

Stemningen var høy og aktiviteten stor med lek og moro da rundt 150 mennesker samlet seg til midtsommerfeiring med sankthansbål i Mølleparken lørdag. Charlotte Fossum savnet sankthansfeiringen ved Glomma i Nes, og tok initiativet til feiringen i Kongsvinger lørdag.

Se bilder og film nederst i artikkelen. 

– Jeg husker sankthansfeiringene som trivelige med bål, grilling og hygge fra da jeg vokste opp. Nå har vi selv barn, og synes derfor det var hyggelig å sette i stand en feiring for både små og store i Kongsvinger, sier Charlotte.

Og tiltaket ble tatt godt i mot. Rundt omkring på gressplenen var det kun positive ord å høre om felles sankthansfeiring i Kongsvinger. Folk både med og uten grillmat koste seg i sommersola i den store parken ned mot mølleruinene ved Glomma.

En tradisjon

– Dette håper vi blir en tradisjon! var tilbakemeldingene fra folk som hadde funnet veien til Mølleparken.

Charlotte hadde også ordnet med litt underholdning til feiringen. Per Morten Dystland og Christian Olsen-Ruud til å spilte og sang mens barn løp, lekte og danset i gresset og på lekeområdene rundt.

Fil 24.06.2017, 20.50.26
Mathilde Schøyen Trosterud (t.v) og Wilma Svarverud koste seg med spill, lek og grilling på midtsommerfeiringen i Mølleparken.

To jenter som koste seg med spill var Mathilde Schøyen Trosterud og Wilma Svarverud. De lekte den såkalte pinneleken, og kunne fortelle at de hadde grillet og kost seg, og hadde også fått tid til å se på sankthansbålet.

Perfekt sted for et slik arrangement

Stian Fossum, Charlottes mann, hadde ansvar for sankthansbålet ute ved møllesteinene. Han hadde fått samlet sammen paller og annet brennbart materiale.

– Det er helt ypperlig å brenne bål her ute. Det blåser litt, men det går bra. Vi fikk beskjed om at man ikke ønsket at vi skulle tenne bålet direkte på steinen, så vi har bygget opp med steiner og panseret til en gammel Volvo 240, smiler han.

Flere ønsker at det kan bli en tradisjon med felles sankthansfeiring i Kongsvinger, og Charlotte og Stian kan fortelle at det handler om å gjøre det til en avslappet sammenkomst som ikke krever all verden av planlegging.

– Vi ønsker bare å samles for å ha det hyggelig sammen, men sankthansbålet er viktig, avslutter Charlotte Holmen.

Fil 24.06.2017, 20.53.12
Ikke ekte midtsommerfeiring uten sankthansbål.
Fil 24.06.2017, 20.49.32
Både små, store og firbeinte koste seg med sankthansfeiring i sommersola i Kongsvinger.
Fil 24.06.2017, 20.48.24
Per Morten Dystland og Christian Olsen-Ruud sang og spilte, og fikk snart fans som koste seg og lyttet til musikken.
Fil 24.06.2017, 20.45.35
«Mannen i ilden» Stian Fossum hadde ansvar for sankthansbålet, og det gikk radig unna med paller. Bålet var forøvrig plassert på et panser fra en gammel Volvo 240.

 

Fil 24.06.2017, 20.52.23
Hele Byparken og Mølleparkenområdet har blitt et eldorado for ulike aktiviteter. I vannspeilet er det nå støpt trinn som man kan bruke for å gå over.

Facebook Comments