Annonse

– Vi kan alle gjøre noe for andre

Den 18.november tar Kirsti og flere av hennes kolleger med seg saks og kam for femte året på rad , og tar turen over Kongsvinger bru til Linken. Da er det nemlig tid for den halvårlige klippen for de som ønsker det, og det har blitt et populært og kjært tilbud for mange.

Linken er et lavterskeltilbud for rusavhengige, som drives av Frelsesarmeen på vegne av Kongsvinger kommune.

Mittkongsvinger.no har vært innom Kirsti Skjæran i Frisørcompagniet i dag for å få vite mer om hvordan dette prosjektet kom i stand.

Kirsti Skjæran og kollegene tar med seg saks og kam over til Linken 18.november, og synes at det å gjøre noe for andre gir enda mer tilbake. Foto: Irén Carlstrøm

– Det begynte fordi vi hadde en kunde her i salongen som hadde praksisplass på Linken. Hun lurte på om vi ville være med å lage en «bli-ny-dag» sammen med Jentene på Hjørnet for de kvinnelige brukerne hos Linken, forteller Kirsti, og fortsetter: 

– Det var så veldig populært at gutta ble misunnelige, så vi måtte tilbake på nyåret å klippe dem også, sier hun og ler hjertelig.

Og det er hjertevarme som er i fokus for klippedagene på Linken. 

– Vi får jo så mye glede igjen av å gjøre dette. Det er hyggelig å være sammen med dem, og vi blir jo så glade for at de er så takknemlige, sier hun.

Sammen med kollegene sine pleier hun å ta turen til Linken før jul og 17.mai, og de klipper rundt 20 personer hver gang.

Samarbeid med flere

Det har tidligere vært frisører fra Frisørcompagniet og andre som har bidratt til denne klippedagen på Linken opp gjennom årene, men i år har Kirsti gjort en liten vri, og spurt om det er enda flere som vil være med.

– I år er vi ganske mange med fra salongen vår, men jeg tenkte at dersom vi inkluderer flere og gjør det til et samarbeidsprosjekt, kan vi kanskje være et team som gir dette tilbudet til Linken flere ganger i året. Jeg spurte derfor på Facebook om noen kunne tenke seg å bli med nå den 18.november. I løpet av kun kort tid var det faktisk en tidligere kollega som meldte seg, forteller hun.

«Drop-in-frivillig»

Kirsti Skjæran mener at vi gjerne kan by litt mer på oss selv i lokalsamfunnet, og gjøre små ting som gleder andre.

– Det er mange måter å være frivillig på, og det er faktisk ganske mange små ting man kan gjøre for hverandre for å få et litt varmere samfunn. Om man ikke kan gjøre noe hele tiden, så hva om vi kunne være «drop-in-frivillig»? spør hun.

– Hva tenker du konkret på da?

– Vi kan jo alle bidra med noe til hverandre innimellom, om det er i nabolaget eller til andre som du vet trenger litt hjelp. Jeg tror vi alle også føler oss nyttige når vi gjør noe for andre, sier hun engasjert.

Hun mener det hadde vært fint å ha et sted der folk kunne henvende seg dersom man gjerne vil gjøre noen frivillige oppgaver for andre i lokalsamfunnet.

– Vi har Frivillighetssentralen, og det er et bra tiltak. De hjelper blant annet flere av våre kunder å komme hit, som ikke ville kommet seg til frisøren ellers. Det kan hende de er samlingspunkt for flere som vil bidra med noe, fortsetter Kirsti.

Hun håper at flere vil se ressursene i seg selv, og er opptatt av at alle kan bidra med noe, samme hvor lite det er.

– Jeg tror at vi alle har det bedre når vi gjør noe for andre. Det er en drivkraft at vi kan få med flere på laget, avslutter Kirsti, som altså nå inviterer flere til å bli med på den store klippedagen den 18.november.

Og de som ønsker å bidra sørger for at brukerne på Linken også i år får julefrisyren på plass.

 

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *