Annonse

Viser frem Kongsvingerregionen i Oslo på lørdag

Når KIL møter Rosenborg til cupfinale på Ullevaal førstkommende søndag er det ikke bare det som skjer på banen som er i fokus. Det mobiliseres også til en folkefest uten like i Oslo hele cuphelgen, og hele Kongsvingerregionen er nå på banen for å skape oppmerksomhet om alt vi har å by på utenom et godt fotballag også.

Etter det ble klart at Kongsvinger skal spille cupfinale på Ullevaal, har mange snudd seg rundt i rekordfart for å planlegge alle arrangementer og aktiviteter i Kongsvinger og Oslo under cuphelgen.

Hele regionen inviterer til familiefest

Kongsvinger-teltet som settes opp på Kontraskjæret i helgen rommer opp til 2500 mennesker, og på lørdag inviterer KIL og Kongsvingerregionen til familiefest mellom klokka 12-15 med underholdning og aktiviteter. 

For barna blir det blant annet mulig å se barneshowet VirrVarr, de kan møte KIls maskot Gusse og være med på ulike aktiviteter. De eldre får også muligheten til å møte politikere og næringsliv, som ønsker å bruke oppmerksomheten Kongsvingerregionen får i forbindelse med KILs prestasjoner til å vise frem den positive drivkraften som råder i regionen.

-Vi ønsker å benytte denne unike muligheten til å invitere alle til teltet vårt for gode familieopplevelser, aktiviteter og en hyggelig prat, forteller Lars Gillund, som er prosjektleder i Byregionprosjektet, og har ansvar for å koordinere regionens aktiviteter i Kongsvinger-teltet på familiedagen lørdag.

– Sett deg ned i sofaen med ordførerne

Nå oppfordrer ordførerne i Kongsvingerregionen folk til å komme til Kongsvinger-teltet og slå av en prat, og få vite mer om det som skjer i kommunene i regionen.  De setter derfor inn en egen ”ordførersofa” i teltet og inviterer folk til å sette seg ned og slå av en prat.

-Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som har røtter i regionen og andre som er nysgjerrige og interessert i det som skjer i regionen vår. Det er viktig for oss å lytte til folk , og derfor ønsker vi å sette oss ned og få en hyggelig prat, sier Lise Selnes, som er ordfører i Nord-Odal kommune og leder i Regionrådet for Kongsvingerregionen.

Ask KIL cup avis
Ordførerne i hele Kongsvingerregionen heier på KIL, og bruker også oppmerksomheten Kongsvinger får nå til å skape blest om det positive som skjer i regionen. Foto: presse.

Næringslivet er på plass

De store bedriftene og næringslivsledere i regionen vil også være på plass i Kongsvinger-teltet på lørdag. Mapei, SAPA, Maarud og Magnor Glassverk er noen av bedriftene som vil være til stede for å snakke om den positive utviklingen som industrien erfarer i regionen.

-De fine resultatene KIL har i disse dager passer godt inn i den positive utviklingen industrien i Kongsvingerregionen erfarer de siste årene, sier Trond Hagerud, som er styreleder i industriforeningen 7sterke og administrerende direktør i Mapei.

Med skogen inn i framtida

Byregionprosjektet er offensive og posisjonerer nå Kongsvingerregionen i omsetillingsareidet som foregår i hele Norge. Bedrifter og kommuner jobber sammen for å utvikle næringslivet og skape flere arbeidsplasser i hele regionen, og dette budskapet vil næringsutviklere fra regionen få frem i Kongsvinger-teltet på Kontraskjæret på lørdag.

næringsstrategi
Lars Gillund (foran t.h), vil ha med bedrifter og politikere fra hele regionen når Kongsvingerregionen inviterer til familiefest i Kongsvinger-teltet på Kontraskjæret i Oslo dagen før cupfinalen. Foto: Irén Carlstrøm.

– Kongsvingerregionen er Norges største skog- og potetregion, og vi har veldig gode forutsetninger til å ta en sentral posisjon her, sier Lars Gillund, som leder prosjektet.

Vil ha med flere bedrifter

Lars Gillund utfordrer nå flere bedrifter i regionen til å være på ballen og vise seg frem i Kongsvinger-teltet på lørdag.

-Vi har med flere av de store bedriftene i regionen, men håper at enda flere griper denne muligheten. Det kan være boligbyggere, bemanningsbyråer, bedrifter som trenger arbeidskraft, og andre som ønsker å bygge relasjoner, forteller Gillund, og fortsetter:

-Nå er sjansen til å vise oss frem og hvilke muligheter vi har i regionen vår. Det er akkurat nå hele Norge har fokus på Kongsvingerregionen. Vi har et sterkt lag med kommuner og bedrifter som jobber godt sammen. Bli med til Oslo og vis det frem.

Han oppfordrer bedrifter til å ta kontakt med ham umiddelbart for å avtale detaljer rundt arrangementet i Kongsvinger-teltet i Oslo på lørdag.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *