Annonse

Dansesuksess for Victory Dance

Lørdag arrangerte Victory Dance dansekonkurransen «All White International» i Kongsvingerhallen. Det var rundt 300 deltakere fra Norge og Sverige, og både norske og internasjonale dommere vurderte innsatsen til de spreke danserne.

Se film fra All White International nederst i artikkelen. 

Victory Dance er et av Kongsvingers største idrettslag, med rundt 540 medlemmer fra Kongsvinger-distriktet. Av disse deltar rundt 50 i nasjonale konkurranser, og 7 på internasjonalt nivå. Klubben drives på dugnad av foreldrene, og er tisluttet Norges Danseforbund og Norges Idrettsforbund.

Klubben er også en arbeidsgiver for trenere og hjelpetrenere, samt daglig og sportslig leder, som er Ida Craig. Craig er forøvrig også lærer og trener på NTG Dans, som har 10 elever. Craig er selv tidligere verdensmester i disco, så ungdommene i Kongsvinger har en erfaren trener.

– Men hvorfor heter det Victory Dance?

– Vi kunne like gjerne het KIL Dans som det gjør innen ulike idretter som fotball, håndball, turn osv, men i dans har man navn på klubbene som skiller seg litt ut, forteller styreleder i klubben Stig Solbjør.

For tredje året på rad arrangerte Victory Dance konkurranse i Kongsvingerhallen, og danseglade jenter og noen gutter, var til stede – uten glitter og glam denne gangen, for alle var kledd i hvitt.

-Hva er All White International og hvorfor er alle kledd i hvitt i dag?

– Det er mye glitter og paljetter og draktene for de eldste er ofte dyre. Vi ønsket å ta vekk fokus på klærne, og at alle kan sette på seg noe de har, og derfor valgte vi denne varianten i år, forteller Ida Craig.

Og at det er et internasjonalt fokus synliggjøres både gjennom deltakere fra andre land, og ikke minst at flere av dommerne har kommet til byen fra England og Irland.

Victory Dance fikk forøvrig prisen for «Årets dansekonkurranse» på Dance Awards 2015, som er dansens svar på Idrettsgallaen. De ble også kåret til «Årets klubb», blant 128 nominerte klubber.

victory1
Lotte Holene (t.v) og Ingvild Haugland kommer fra Move On danseklubb i Ski, og koste seg på All White International i Kongsvinger lørdag. Foto: Irén Carlstrøm

Lørdagens dansekonkurranse i Kongsvingerhallen bød på iherdig innsats fra de minste til de eldste, og overalt øvde hvitkledde dansere med luftige sprang og ekstremt myke bevegelser før de skulle ut å vise hva de kan foran dommerne.

Og jubelen satt løst blant både foreldre og andre dansere for de som til enhver tid viste frem det de trener på i sine respektive klubber.

victory
Den skal tidlig krøkes…. Alle fikk premie under All White International, og de lærer raskt å løfte pokalen høyt i været. Foto: Irén Carlstrøm

For de som konkurrerer i Eliteklassen er kravet til både dømming og gjennomføring av konkurransene strengere. Det må blant annet være 7 dommere med, og denne gangen var flere hentet over fra England og Irland for å dømme.

andrea
Andrea Solbjør vant All White International i Kongsvingerhallen lørdag, og skal nå ha fokus på treningen frem til VM i Sverige i november. Foto: Irén Carlstrøm

Danserne er opp til 18 år, og flere av de som danser i Victory Dance går på NTG Kongsvinger. En av dem er Andrea Solbjør, som tok hjem seieren i Eliteklassen i freestyle lørdag, og var strålende fornøyd med egen innsats.

– Nå skal jeg fokusere på å trene meg opp til VM i Sverige i november, og målet er å bli så god som mulig, forteller en glad Andrea Solbjør etter seieren på hjemmebane.

– Hvor mye trener du?

Se film fra All White International og intervju med Andrea og andre fra klubben her: 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *