Annonse

Glede og samhold på Kongslekene

Kongslekene ble for femte år på rad arrangert på friidrettsbana på Tråstad. Her var det tilsammen 50 utviklingshemmede som viste ekte idrettsglede innenfor 100 meter løp, kast liten ball, pilkasting, lengde, aktivitetsløype og avslutningsvis tautrekking.
kongslekene2
 
Kongslekene fokuserer på det å delta, så her er alle som stiller på hver øvelse vinnere. Det var stort sett 100% deltakelse på alle øvelsene, så de fleste dro hjem i solskinn med 6 medaljer i tillegg til Kongslekene-medaljen.

– Takket være sponsorer er det mulig å arrangere slike leker. Det er tilpasset kultur i Kongsvinger kommune som arrangerer lekene, og vi vil takke alle de 20 frivillige som stiller opp på denne dagen, sier kultursjef Stig Fonås i Kongsvinger kommune.

Toni Sjøenden er en pådriverne i Kongsvinger kommune, og sier at han synes det er virkelig inspirerende å se den dugnadsånden og menneskeligheten som blir vist av de frivillige, som blant annet er Kongsvinger Rotary klubb.

kongslekene1
– Hadde det ikke vært for dem ville det ikke vært noen Kongsleker, sier Toni Sjøenden i kulturetaten i Kongsvinger kommune.

Og for en strålende dag det ble på friidrettsbana på Skansesletta i dag. Sola varmet utover dagen og alle koste seg med flotte prestasjoner, glede, innsats og samhold.

kongslekene3
– Samtlige deltakere var kjempefornøyd med egen innsats, så jubelen, latteren og seiersropene kom på rekke og rad. Tusen takk alle sammen – dette er leker å være stolte av, avslutter Toni Sjøenden i Kongsvinger kommune.

Facebook Comments