Annonse

Historisk hjemmekamp for Kongsvinger Fortress førstkommende søndag

For under to år siden samlet åtte gutter og menn seg for å starte opp et amerikansk fotballag i Kongsvinger, og førstekommende søndag går historiens første hjemmekamp for Kongsvinger Fortress av stabelen på friidrettsgresset på Skansesletta.

Se video fra treningen på Skansesletta tirsdag nederst i artikkelen.

Leder i idrettslaget, coach og primus motor Erik Fjellum kan fortelle at de nå teller 45 spillere på junior- og seniornivå, og at det er stor pågang for flere som ønsker å være med.

– Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker å være med, men hittil har vi rett og slett ikke hatt kapasitet til å ta i mot og følge opp flere enn de vi har, Men jeg tror vi kan doble antall spillere ganske snart, forteller Fjellum.

– Amerikansk fotball er vel en litt ukjent sport for mange av oss. Hvor vanlig er det i Norge nå?

18447984_10154415888445718_1063476470_n
U 17-laget har stort potensial, og Fjellum kan fortelle at flere av gutta på laget er på uttakslista til landslaget. Førstkommende søndag spiller seniorlaget på Skansesletta, og Fjellum oppfordrer alle til å komme og se på en kamp med en helt ny sport i Kongsvinger.

– Det begynner å bli ganske mange lag på nasjonalt nivå, med eliteserie, først- og andredivisjon, samt juniorlag i flere aldersklasser og damelag. I Kongsvinger har vi foreløpig et U17-lag og et seniorlag, og vi har med en jente som håper å kunne starte et damelag, forteller han.

Sport som passer for alle

Han legger også til at amerikansk fotball passer for alle, og mener at Kongsvinger trenger et slik tilbud.

– Amerikansk fotball passer perfekt for de som ikke har trent noe særlig tidligere, eller de har holdt på med andre idretter og ønsker å prøve noe annet. Vi trenger folk i alle størrelser, fra de store, sterke som gjør grovjobben, til de litt lette og smidige løperne, så det passer for absolutt alle, kan Fjellum fortelle.

Blir bedre hele tiden

– Førstkommende søndag spilles historiens første kamp i amerikansk fotball i Kongsvinger. Hva kan vi forvente oss?

– For det første har vi en speaker som kommer til å forklare litt regler, og vi lager også en brosjyre med informasjon, slik at flere kan lære seg reglene. En kamp varer i ca 2 timer, og vi skal lage et fint arrangement på Skansesletta, sier Fjellum.

– Dere tar i mot Vålerenga Trolls. Hvilke sjanser har dere mot dem?

– Denne sesongen preges av at vi skal lære og få erfaringer. Vålerenga Trolls har en stall som er 3-4 ganger større enn vår, og vi kan nok ikke måle oss mot dem. Men vi skal by dem på kamp, og vi vil nok se at vi blir bedre og bedre for hver kamp. Nå er det viktig å vise frem idretten i Kongsvinger, så vi håper mange tar turen på søndag, sier han og fortsetter:

På lørdag spiller juniorlaget i Trondheim, og det er en gjeng med spillere med god treningsvilje og talent. Tre av gutta er på blokka til landslagstreneren, og U17-laget vårt kommer til å bli veldig bra.

– Møt opp og støtt laget i en helt ny sport

Men førstkommende søndag kl 14 er det seniorlaget som skal til pers, og de håper at mange tar turen til Skansesletta for å støtte opp om laget.

– Vi vil jo gjerne ha en stor heiagjeng som setter pris på at vi har et amerikansk fotballag i byen. Det er gratis inngang, og frivillig om man ønsker å betale en femtilapp for å støtte Kongsvingers nye lag. Vi selger brus, pølser, vafler og annet godt, det er meldt oppholdsvær, og vi lover god stemning og stor innsats av gutta, oppfordrer Erik Fjellum i Kongsvinger Fortress.

 

Facebook Comments