Annonse

Kongsvinger-jenter til VM i Australia

I juni reiser Kongsvinger-jentene Miriam Sandvik og Linn Andersen til Australia, der de skal delta i VM i Quarter horse, eller westernridning, som kanskje er litt enklere å forstå.
vmaustraliaWesternridning er stort i mange andre land i Europa, blant annet i Sverige og Tyskland, og på verdensbasis er det en mye mer velkjent idrett enn i Norge.
Av det norske laget på fem som reiser til Australia for å delta i VM, er to fra Kongsvinger.
Quarter horse er en amerikansk hesterase som er kjent for å være god på sprint på kortere etapper.
– Sporten har utviklet seg veldig, blant annet når det gjelder klær og utstyr. Tidligere brukte man en rutet skjorte og hatt – nå er det mer glam over antrekket vi bruker, forteller Miriam og Linn.
Trenger sponsorer
Mitt Kongsvinger møter jentene på Sentrum videregående skole, der de er elever. De forbereder seg nå til avreisen til Australia den 20.juni, men mangler fortsatt rundt 25 000 kroner for å kunne finansiere turen til VM, som totalt koster de fem jentene rundt 300 000 kroner.
vmaustralia2
 
– Vi har solgt kaker og jobbet på dugnad for å samle inn penger til turen til Australia. Vi skulle så gjerne hatt noen flere sponsorer, men vi konkurrerer med så mange andre sporter, så det er litt vanskelig å nå frem, forteller de to jentene.
De må fortsatt kjøpe en del utstyr før turen går til Australia, og krysser fingrene for at noen vil stille opp for dem.
Tidligere VM-gull for Miriam
  I 2014 vant Miriam Sandvik gullmedalje under VM i USA, og håper å kunne gjenta bragden i Australia i juni.
– Jeg trener hardt hver dag, og har holdt på med dette siden jeg var to år og flyttet til fosterforeldrene mine på Austmarka, forteller Miriam.
Hun forteller at det er en tøff konkurranse, men at hun er optimistisk på lagets vegne før VM i Australia.
– Vi skal konkurrerer i mange ulike øvelser, så jeg håper vi skal gjøre det bra i noen, selv om vi kommer fra et lite land i westernridning-sammenheng, forteller Sandvik.vmaustralia1
Kongsvinger bør støtte opp om unge talenter
Det er viktig for en by som Kongsvinger at vi har en bredde i idretter og aktiviteter som barn og unge engasjerer seg i.
– Vi må være stolte over alle som bruker så mye tid på å trene og er så bevisste for å nå sine mål. Jeg håper at både næringslivet og privatpersoner ønsker å støtte disse to jentene, og vil bidra med noen kroner, forteller gründer av Mitt Kongsvinger, Irén Carlstrøm.
Som bedrift får man reklame på utstyr dersom man sponser over 5000 kroner, men e tar gjerne i mot alle bidrag, små og store, fra alle, som også vil ha en vipps-løsning i løpet av kort tid.
– Ta gjerne direkte kontakt med oss på våre Facebook-profiler, sier Miriam Sandvik og Linn Andersen, som håper at lokalt næringsliv vil støtte opp om deres deltakelse i VM.

Facebook Comments