Annonse

Neste helg løper det dronninger elvelangs

Etter at Dronningslaget siden 2014 har arrangert flere skirenn og golfturnering, har dronningene nå satt vekk både ski og golfkøller, og løper nå elvelangs i Kongsvinger.

– Lørdag 6.mai arrangerer vi Dronningslaget Run ‘n Walk langs strandpromenaden i Kongsvinger. Vi starter opp i enden av Skansesletta, og går i mål ved Kongsvinger Budget Hotel. Det blir i underkant av fem kilometer, så dette kan alle være med på uansett hvilken form man er i, forteller Irén Carlstrøm, som har hovedansvaret for arrangementet.

For de som liker å konkurrere litt med seg selv eller andre, er det mulig å løpe på tid. De fleste som foreløpig har meldt seg på ønsker imidlertid å løpe eller gå uten tidtaking.

Trenger flere arrangementer i Kongsvinger

– Jeg synes det er viktig at vi kan lage slike eventer i Kongsvinger, og at vi ikke alltid trenger å reise bort for å delta på arrangementer tilrettelagt for kvinner, som for eksempel Trysilrypa, KKmila og så videre, fortsetter Carlstrøm.

Målsetningen med Dronningslaget-arrangementene er å kombinere fysisk aktivitet med sosialt samvær, og alle skal kunne være med.

Fil 25.04.2017, 13.09.00
Tirsdag denne uken lå det igjen litt snø utenfor Kongsvinger Budget Hotel, men neste lørdag er det spådd sol og varme, så da blir det bra afterrun på terrassen, lover Irén Carlstrøm.

– Hensikten er å glede seg over litt fysisk aktivitet, være sammen med andre og ha en fin sosial opplevelse. Til sammen skaper dette god folkehelse, og det trenger vi, sier Carlstrøm.

Historisk sus og kreativitet

Dronningslaget er tuftet på flere sterke og modige dronninger i norsk historie, med dronning Sofie av Sverige og Norge, dronning Maud og vår nåværende dronning Sonja  som inspirasjonskilder. I og med at både skirennene og golfturneringen går på Liermoen der slaget ved Lier sto, ble navnet på arrangementene Dronningslaget.

Temaet inspirerer også mange deltakere til å ha det litt ekstra moro og by på seg selv. Det pleier derfor å være både tiaraer og kroner å skue blant deltakerne. Noen samler også vennegjengen, syklubben eller kollegene i et lag, og erfaringsmessig gir det også kreative resultater.

dronningslagetannonse1
Lørdag 6.mai går Dronningslaget av stabelen, og man kan forvente en tiara eller to langs strandpromenaden.

– Arrangementene våre er alltid fylt med humor og glede, og vi oppfordrer dronningene våre til tå by litt på seg selv. Vi er seriøse ofte nok ellers, så det er viktig å kunne slå seg løs litt innimellom, sier Carlstrøm.

Afterrun med mat og show

Etter målgang på Kongsvinger Budget Hotel blir det afterrun med servering av både mat og drikke, humor og god musikk.

– I år har vi fått med oss standup-artist Vibeke Børresen fra Eidskogen, som kommer med diverse betraktninger på livet. Hoff-DJ Henning Kjøk spiller som vanlig opp til god musikk ut over kvelden. Nytt av året er at han har med seg dyktige Ola Welo på saksofon, som jazzer opp musikken ytterligere, forteller Carlstrøm.

Hun understreker at alle kan være med på Dronningslaget-arrangementene uavhengig av form, og at det fortsatter er mulig å melde seg på.

– Dronningslaget er for dronninger all slags form og alle former, så her er det bare å melde seg på og bli med på moroa. Langtidsværmeldingen sier at sommeren kommer ut i neste uke, så vi skal ha en herlig dag langs vakre strandpromenaden og nyte livet på terrassen på hotellet etterpå, avslutter Carlstrøm, som gjerne liker å kalle seg dronningmor.

 

Facebook Comments