Annonse

NM-bronse til gatefotballgutta – og neste år blir det NM i Kongsvinger

Frelsesarmeens gatefotballag fra Kongsvinger tok hjem en imponerende bronsemedalje under NM i Tønsberg i helgen. 28 herrelag deltok fra hele Norge, og resultatet er i følge trenere og laget selv helt overveldende.

– Dette er så artig! Det er mange gode lag med, og spesielt i de store byene er det mange flere spillere, så dette resultatet er utrolig imponerende, sier en stolt trener Svein Tore Bergum etter hjemkomsten fra Tønsberg.

18699923_1081749815290399_5136269828486482707_n
Gatefotballaget i Kongsvinger tok en imponerende NM-bronse i Tønsberg i helgen. – Vi er utrolig stolte, sier trener Svein Tore Bergum til Mittkongsvinger.no. Foto: Linken

Han trener laget sammen med Thore Gerhardsen, og kan fortelle at jevn og solid trening gjennom hele året bidrar til gode resultater.

– Vi trener fotball to ganger i uke, styrketrening en gang i uka, og på vinteren er vi med på bedriftsfotballen i Storhallen,  kan han fortelle.

Gatefotballen skaper likeverd

Samtidig trekker han frem at like viktig som det flotte NM-resultatet er guttas følelse av å bli sett og oppleve likeverd.

– Når det kommer bort folk bort til en av våre spillere og sier: «Hei, du er god til å spille», så gjør det helt klart noe med ham, fortsetter Bergum.

 

Gatefotballen er et tilbud for hjemløse, rusavhengige og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

– Gatefotballen er et verktøy for at folk med ulike utfordringer skal få et tilbud med mål om at de etter hvert skal kunne komme seg over i et mer «A4»-liv, forklarer han.

Gatefotballen i Kongsvinger organiseres gjennom Linken, og har i dag et herrelag med åtte spillere. De har i følge Bergum et mål om å få etablert et damelag også.

 

 

Det neste store delmålet for gatefotballaget i Kongsvinger blir nå FA-cup på Jeløya i Moss i september.

– Vi trener godt hele året, og ser fram til cupen i Moss i september. Vi prøver å få til noen småturer innimellom også, forteller Bergum.

NM i gatefotball i Kongsvinger i  2018

Det store hovedmålet for både laget, ledere og andre tilknyttet Linken er nok NM 2018, som skal arrangeres i Kongsvinger.

Tony Bekkengen på Linken sier at det er en stor ære å få være vertskap for NM i gatefotball siste helgen i mai neste år.

Fil 30.05.2017, 12.13.56
Tony Bekkengen er leder for Linken og Jobben i Kongsvinger, og synes det er en ære at Kongsvinger har blitt valgt som vertskapsby for NM i gatefotball i 2018. Foto: Irén Carlstrøm.

– Dette blir veldig spennende, og vi begynner nå å jobbe konkret med forberedelser til neste års arrangement. I år var det med totalt 450 personer med spillere, trener og dommere på NM, så vi må nok belage oss på at det kan bli noe lignende neste år, forteller Bekkengen.

Den største utfordringer er i følge Bekkengen å finne innkvartering til så mange i byen. De jobber også med hvor kampene skal gjennomføres, bespisning, logistikk, frivillige og alt som må på plass for å gjennomføre et profesjonelt arrangement.

Fin mulighet å få vise frem Kongsvinger

– Dette er jo en fin mulighet for oss å vise frem Kongsvinger som en fin vertskapsby for NM i gatefotball, og vi håper å få med oss sponsorer og gode samarbeidspartnere, og at mange ønsker å stille opp, sier han.

Bekkengen kan fortelle at Rolf Nordberg er med som frivillig på Linken og gatefotballaget, og at han hjelper til med praktiske forberedelser i forbindelse med arrangementet neste år.

– Gatefotballen er et viktig tilbud for de som har et mål om en endring i livene sine, og at vi nå også får arrangementet til byen vår er en fin tillitserklæring som vi i samarbeid med mange aktører håper å gjennomføre på en god måte, avslutter Tony Bekkengen, som er leder for Linken og Jobben i Kongsvinger.

FAKTA OM GATEFOTBALL

Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

Frelsesarmeen har gatefotballag i Oslo, Tønsberg, Larvik, Kongsvinger, Lillehammer, Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandnes. I tillegg er Frelsesarmeen ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball, som årlig deltar i VM for bostedsløse (Homeless World Cup). Frelsesarmeen er «Official Partner» til Homeless World Cup i Norge.

Frelsesarmeens gatefotball har blitt tildelt Oslo 2017 Homeless World Cup. Turneringen skal spilles på Rådhusplassen fra 29. august til 5. september 2017.

NM i gatefotball arrangeres årlig. I 2017 arrangeres NM i Tønsberg.

Frelsesarmeens gatefotball er en del av Frelsesarmeens rusomsorg og støttes av Helsedirektoratet, Sparebankstiftelsen, Hjelpestikfondet, og Active Sportswear Norge m.fl.

 

 

Facebook Comments