Annonse

Den nye KIL-treneren: – Gleder meg og vi skal gi alt vi har

Som ryktene sa i går og i dag tidlig ble Hans-Erik Eriksen presentert som KILs nye trenger på en pressekonferanse på Gjemselund i dag.

– Vi har sett etter en trenertype som kan videreføre vår dominerende spillestil når det gjelder både når det gjelder ballbesittelse og underholdning. Det ønsker vi å videreutvikle, og Hans-Erik har en filosofi som støtter opp om det, sa KILsjef Espen Nystuen da han presenterte den nye treneren i dag.

Fil 12.01.2017, 16.38.47
God stemning i peisestua på Gjemselund da Hans-Erik Eriksen (i midten) ble presentert som ny KIL-trener i dag. Foto: Ireén Carlstrøm

Ønsker å videreutvikle

Selv sier den påtroppende treneren at han ikke har noe mål om å revolusjonere fotballen i Kongsvinger, men at han har ideer til hvordan man kan videreutvikle laget og spillet.

– Det er stort å sitte her i dag. Jeg har beundret KIL gjennom flere år, og det er veldig givende å være tilbake i OBOS-ligaen, sa Hans-Erik Eriksen. 

Eriksen er 39 år, og var trener for Follo fra 2009, før han var innom Hødd en kort periode i fjor. Han bor i Ski sammen med familien, men vil naturlig nok tilbringe mye tid i Kongsvinger de neste to årene som KIL-trener.

espennystuen
KIL-sjef Espen Nystuen er fornøyd med å kunne presentere Hans-Erik Eriksen som ny trener i KIL. Foto:Irén Carlstrøm.

– Vi skal gi alt vi har

På spørsmål fra salen om hva forskjellen var å trene Follo og Hødd, svarte han at de i Follo skapte identiteten gjennom årene de jobbet sammen, mens han opplevde at den var skapt allerede på midten av 60-tallet i Hødd, og at det ikke ble skikkelig match mellom tradisjoner og kultur mellom ham og Hødd.

 

Han mener det er gode forutsetninger for å lykkes i Kongsvinger, og sa at han gleder seg til å starte opp. Han har sin første trening med laget i morgen, og jobben starter også nå med å finne en hjelpetrener.

Espen Nystuen kunne fortelle at de har hatt en dialog med Eriksen en stund, og at samtalene ble konkrete på nyåret.

– Vi hadde i utgangspunktet ønsket å beholde Luis Pimenta, men mener at Hans-Erik Eriksen har en trenerprofil som passer til stilen vi ønsker å spille, sa Espen Nystuen. 

– Vi skal skape en enorm arbeids- og konkurranselyst, og alle skal gi alt vi har, sa en fornøyd ny KIL-trener.

 

Facebook Comments