Annonse

Rallyfest i Kongsvinger med Loveshack i Gågata

Rally Finnskog arrangeres for 33. gang den 28.januar, og i år blir det skikkelig rallyfest i Kongsvinger sentrum, med startrampe og målgang i Jernbanegata på stasjonssida. Løpsleder Stig Rune Kjernsli kan fortelle at det det i år også blir etapper som ikke har blitt kjørt på mange år, og det blir også avsluttende etapper i mørket før d går i mål i Jernbanegata igjen kl 18.

– Vi har lyttet til både deltakere og publikum og har derfor gjort noen endringer år, forteller løpsleder Stig Rune Kjernsli i en pressemelding og fortsetter:

– Nytt av året er blant annet at de første bilene ikke ruller over startrampa i Jernbanegata i Kongsvinger før klokken 10.30 lørdag formiddag. 

Han kan fortelle at de har gjennomført undersøkelser som har vist at deltakere har savnet nattetapper, og at de derfor velger å starte senere på dagen.  Det betyr at de siste etappene vil foregå i mørket. Samtidig er det mer publikumsvennlig med start på formiddagen.

stig_rune
Løpsleder Stig Rune Kjernsli inviterer til rallyfest i Kongsvinger 28.januar med mange spennende etapper og gedigen rallyfest i Gågata på kvelden.

– Nå behøver ingen stresse for å komme seg grytidlig ut i rallyløypa. Bæreia-etappen er for øvrig åpningsetappe, og første bil starter kl 10.56. Mål på etappen er i år som i fjor på Bæreievangen. Det betyr at dette er en etappe som er lett tilgjengelig for publikum, sier Kjernsli. 

Kuberget tilbake

Deretter står Homsjøen for tur. Etappen kjøres sørover for første gang siden 2005. Tredje etappe er Kuberget, en populær etappe som ikke har stått på programmet siden 1996.

– Kuberget er en gammel klassiker vi er glade for å ha med igjen. Den har ligget død i over 20 år, men vi har fått til et godt samarbeid med grunneierne og er svært takknemlige for at vi kan relansere etappen i år, sier løpslederen.

Etter de tre  etappene er det service på Kongsvinger Travbane, hvor det vil være tilrettelagt for publikum.

– Dette er en fin anledning for publikum til å komme tett på førerne og se hvordan teamene jobber på service, sier han.

no105-h1024
Loveshack, av mange karakterisert som Norges beste partyband, rocker rallykvelden i Gågata. Foto: Loveshack.

Etter service kjøres de tre etappene en gang til, hvor de to siste etappene kjøres i mørket, slik deltakerne har ytret ønske om. Til sammen byr årets andre NM-runde på nesten 120 kilometer med fartsetapper.

Partybandet som elsker Kongsvinger

Etter målgang i Jernbanegata blir det skikkelig rallyparty i Gågata under glasstaket, der Loveshack, som av mange karakteriseres som Norges beste partyband, står for rallyparty-stemningen. Det er forøvrig samme band som rocket Kongsvinger under festen i teltet på Kontraskjæret i Oslo dagen før cupfinalen. Se glimt fra stemningen nederst i artikkelen.

Tidsskjema

Kl. 10.56: SS1 Bæreia 1, 20,38 km

Kl. 11.59: SS2 Homsjøen Syd 1, 12,96 km

Kl. 12.27: SS3 Kuberget 1, 22,60 km

Kl. 13.43: Service, Kongsvinger Travbane

Kl. 14.45: SS4 Bæreia 2, 20,38 km

Kl. 15.48: SS5 Homsjøen Syd 2, 12,96 km

Kl. 16.16: SS6 Kuberget 2, 22,60 km

Kl. 18.01: Mål i Jernbanegata

Her finner du hele tidsplanen. 

Her finner du mer informasjon om rallyfesten i Gågata på kvelden 28.januar.

Sjekk ut stemningen med Loveshack i teltet på Kontraskjæret i Oslo:  

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *