Annonse

Rulleskirenn og musikkfestival: – Vi vil lage folkefest hele uka!

Etter at ideen om å arrangere et rulleskirenn i Kongsvinger kom tidligere i år, har en foreløpig prosjektgruppe jobbet med planene, og rapporten fra Byen Vår foreligger nå til kommunen, som bevilget 100.000 kroner til forprosjektet før sommeren.

img_0680
Hele verdenseliten i ski kan komme til Kongsvinger neste sommer, og nå ber prosjektgruppa om drahjelp for å realisere fyrtårnarrangementet. Foto:presse.

Ønsker å lage et fyrtårnarrangement

Datoene for rulleskirennene er satt til 29. og 30.juni 2017, og prosjektgruppa ønsker å samarbeide med Kongsfesten for å lage en festuke for hele regionen. Kongsfesten, som til neste år blir en festival, går av stabelen 29.-1.juli, og arrangør Stian Fossum sier til Mittkongsvinger.no at han ser muligheter at arrangementene sammen kan løfte hverandre.

Gruppa mener det er potensial til å etablere et fyrtårnarrangement av nasjonal størrelse som setter Kongsvinger på kartet. Dette gjøres gjennom direktesendte TV-bilder fra Kongsvinger med kjente norske og utenlandske skistjerner.

Ønsker fokus på folkehelse og involvering

Planen er utvide rulleskirennet til å lage en aktivitetsuke for barn og unge med fokus på folkehelse, og å involvere lokale lag og foreninger og frivillige og dermed løfte kompetansen for å gjennomføre større arrangementer i regionen.

– Dessuten mener vi det vil innbyggerne gode opplevelser og en stolthet i befolkningen, sier Uno Arnesen i Byen Vår.

matilda
Med Matilda, Åge og Sambandet og mange andre store stjerner på Kongsfesten i slutten av juni ønsker prosjektgruppa for rulleskirennet å lage en folkefest i Kongsvinger neste sommer. Foto: Kongsfesten.

Prosjektgruppa mener også at et slik arrangement en hele uke vil gi ringvirkninger for lokalt næringsliv, og at næringslivet gjennom sponsoravtaler vil få en massiv profilering i form av TV-reklame og arenareklame.

– Det ligger mange positive muligheter rundt arrangementet både for kunder og ansatte, og med fine TV-bilder fra Øvrebyen og Festningen mener vi et slik arrangement vil bidra til å skape stolthet, sier Arnesen på vegne av prosjektgruppa.

Endelig avklaring 1.mars neste år

Prosjektgruppa vil nå videre jobbe med innsalg av sponsorpakker til næringslivet, og få til en samarbeidsavtale med Norges Skiforbund.

Det legges opp til et vedtak i kommunestyret før jul, og senest 1.mars neste år må finansiering være på plass før man tar den endelige avgjørelsen om arrangementet lar seg gjennomføre.

– En del av rulleskiplanene begynner å ta form, men dette er store tanker og vi trenger drahjelp for å realisere dem. Vi håper derfor at lokalt næringsliv og kommunen ser mulighetene og er med på planene, avslutter Torill og Uno i Byen Vår, som har jobbet hele høsten for å få på plass brikkene.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *