Annonse

Stor aktivitet i golfklubben og mye skryt av banen

Kongsvingers Golfklubb erfarer stadig større interesse fra både nordmenn og utenlandske spillere, og de får stadig flere henvendelser fra internasjonale aktører som vil komme og spille på banen.

– Det er veldig morsomt at vi får så mye positiv tilbakemelding fra golfspillere som spiller på mange ulike baner både i Norge og i utlandet, sier Claus Mæland i klubben.

«Bjellesauer» med stort nettverk bidrar med nye besøkende

Han forteller at flere profilerte «bjellesauer» innen ulike idretter også har oppdaget golfbanen i Kongsvinger, og snakker varmt om den.

– Nå i sommer har folk som Bjørn Wirkola og den tidligere tennisspilleren Christian Ruud spilt her. De har vært veldig fornøye og har delt sine efaringer med banen i sine nettverk, og det er vi selvsagt glade for, sier Mæland.

golfklubben
Tidlig mandag morgen og banen er klippet og trimmet, klar for å ta i mot spillere fra både Norge og andre land til det som mange mener er årets beste golfbane i Norge. Foto: Irén Carlstrøm

I slutten av juni arrangerte Norges Golfforbund den såkalte «Presidentens sponsorpokal» på Liermoen. De velger seg ut en representativ bane og inviterer sine hovedsponsorer til et arrangement med golf, god mat og opplevelser. Og i følge Mæland var de veldig fornøyde med både bane og opplegget.

Til stede var Max Ivan med sine velsmakende grillretter og ikke minst godlynte historier, og om det var det som var utgangspunktet for at golfklubben så potensial i å inngå en avtale med Max Ivans selskap vites ikke, men for en kort stund etter det kunne Max Ivan AS fortelle at de overtar driften av restauranten på Flerbrukshuset. Av trafikken å dømme så langt, ser det ut til å være et populært tilbud får både golfere og ikke-golfere.

Se artikkel og filmklipp om Maxine Lindkjølen i Max Ivan AS her. 

Junior-Camp med spill og lek

I dag startet den andre av sommerens Junior-Camp, som er et tilbud for barn mellom 8-12 år, med fokus på spill og moro. Og oppstarten på morgenen i dag, så ut til å fenge deltakerne. Klubbens pro Jan Strømsrud samlet barna til putting på green, og til tross for at det var litt uvant for noen, var det ingenting å si på innsatsen.

junior-camp
Deltakerne på Junior-Camp som startet opp i dag, så ut til å kose seg med putting på green, og skal i løpet av uka både spille og leke og bli mer kjent med golfsporten. Foto: Irén Carlstrøm

 

– Det virker som om Kongsvingers golfklubb og banen får mye positiv oppmerksomhet. Hva er årsaken til det?

– For det første har vi gjort mange gode forberedelser som har gitt oss en god start og fine greener helt fra begynnelsen på sesongen. Vi har mange tilreisende og utlendinger som synes layout på banen er veldig bra, og man går for seg selv i skogen uten hvite pinner, man slipper å gå rundt og rope «fore», og det er enkelt å finne ballene, forteller Claus.

Norsk undervisning i praksis

Claus Mæland har forøvrig ansvar for sommervikarene som er ansatt i resepsjonen på Flerbrukshuset, og forteller også at de jobber med flere aktiviteter og prosjekt, som et viktig og spennende inkluderingsprosjekt.

– Vi har et samarbeid med GIV (Glåmdal interkommunale voksenopplæring), og bidrar til at elever skal kunne ha norsk undervisning i praksis. Vi har også ansatt noen av elevene som sommervikarer, og som skal tilbake på GIV til høsten, forteller han.

Han kan også fortelle at Kongsvingers golfklubb har mange medlemmer som står på og jobber på dugnad for klubben, men at det også er nødvendig å ha ansatte for å gi et bra servicetilbud.

– Vi kan ikke belage klubbens drift kun på dugnadsinnsats. Det er viktig for klubben at medlemmene kan stille opp innimellom, men det skal være på fast basis, sier han.

Gode matopplevelser og tilbud skal friste ikke-golfere

I følge Mæland er målet med avtalen med Max Ivan AS at enda flere ikke-golfere også skal ta turen innom Flerbrukshuset for å spise og gjerne handle litt i butikken i resepsjonen.

– Vi utvider varesortimentet, og her vil man finne fritidsklær for turgåere og andre, og ikke bare klær og utstyr for golfere,  forteller han.

claus
Claus Mæland i Kongsvingers golfklubb er fornøyd med alle nye nasjonale og internasjonale golfere som spiller her, og håper at flere ikke-golfere finner frem til Flerbrukshuset. Foto: Irén Carlstrøm.

Og etterspørselen etter aktiviteter og opplegg på det som er kåret til Norges beste golfbane bare øker.

– Nå fikk vi nettopp en forespørsel fra en pro fra Drøbak som skal ha med seg en gruppe på 14 personer hit i høst, og vil lage et event ut av oppholdet, med et godt restaurant-tilbud og andre aktiviteter. Vi fikk også en henvendelse fra en internasjonal reiseoperatør som ville ha med en gruppe på 40 koreanere hit. Vi måtte henvise dem videre til en annen golfbane i Norge på grunn av kapasiteten, avslutter en noe hektisk, men fornøyd Mæland i Kongsvingers Golfklbubb.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *