Annonse

Tinestafetten – mer enn bare en stafett

Onsdag samlet over 600 elever seg fra skolene i Kongsvinger kommune til den årlige Tinestafetten på Skansesletta. Tinestafetten er et initiativ fra Norges Friidrettsforbund, som i samarbeid med Tine har utviklet det som har blitt verdens største stafett. Over 100 000 ungdommer i 6.-10.trinn i hele landet har løpt Tinestafetten i år, og fokus er på på fysisk aktivitet og kosthold.

Til tross for at konkurranseinstinktet slår til med startnummer på brystet, er det likevel flere dimensjoner enn å vinne for laget som er viktig under den årlige Tinestafetten.

Ungdommene som var samlet på Skansesletta i dag hadde også stor glede av å være sammen med elever fra andre skoler og bli kjent med hverandre.

Det er Langeland skole i Kongsvinger som har ansvar for planlegging av Tinestafetten, og ansvarlig Knut Olav Nordseth kan fortelle at ungdommene har det fint også utenom selve løpene.

– Det er rundt 600 elever som løper i dag, men det er også med elever her som ikke deltar på stafetten, og de er sosiale, heier på andre og har det fint, forteller han.

Han får god hjelp fra friidrettsgruppa i KIL med selve gjennomføringen av stafetten, og det er et stort team som sørger for at løpene blir gjennomført på en profesjonell måte.

Elevene som Mittkongsvinger.no snakket med i løpet av dagen koste seg med løping, lek og en utedag. Selv om været ikke var sitt beste under årets arrangement, holdt de varmen ved å være i bevegelse, kle på seg godt eller pakke seg inn i pledd som Røde Kors hadde med.

Røde Kors-mannskapet kunne forøvrig melde at de kun hadde delt ut et plaster ut over pledd for å sørge for at ungdommene holdt seg varme.

Se bilder og video fra Tinestafetten her:


 

Facebook Comments