Annonse

Tøffe jenter og gutter på Hockey Camp

Over 50 jenter og gutter mellom 7 og 14 år er samlet til Hockey Camp i Kongsvinger mellom mandag og onsdag denne uka, og stemningen var stor da Mittkongsvinger.no var innom i ishallen tirsdag.

Se intervjuer i film nederst i artikkelen. 

Administrativ leder i Kongsvinger IL Ishocey, Kim Deinoff kan fortelle at de ønsker å gi et godt tilbud til alle ishockey-spillerne, og at det er et bredt tilbud i løpet av campen.

– Vi har økter på is, det er trening i gymsalen på Langeland skole og vi har stretching i styrkerommet. I tillegg serverer vi varm lunsj, og selvsagt er det viktig med sosialt samvær, forteller Deinoff.

Fil 21.02.2017, 17.31.13
Dag Nicolaisen (t.v) og Simen Amundsen trives på Ishockey-camp, og synes det er både morsomt og sosialt, i tillegg til at de lærer mye. Foto: Irén Carlstrøm

To gutter som nettopp er ferdig med lunsjen og er klare til å komme seg ut på isen igjen er Dag Nicolaisen og Simen Amundsen.

– Hvor lenge har dere spilt ishockey?

– Jeg har spilt i flere år, kan Dag fortelle.

– Jeg har bare spilt en kort stund, så jeg er helt fersk. Jeg spilte fotball før, men trivdes ikke så godt med det, så nå spiller jeg ishockey, forteller Simen, som har en kamerat som også spiller ishockey.

Eldre spillere hjelper til og er gode forbilder

Det er et stort team med hovedtrener Niels Garbe i spissen som står for oppfølgingen i løpet av campen.

Mange spillere på U 18-laget stiller opp for å bidra. Tre av dem er Mathias Kosior, Andre Haugen og Ludvik Engeset. Sammen med tre andre bruker de deler av vinterferien til å være trenere og hjelpe til på campen.

– Hvilke mål har dere selv med ishockeyen?

– Jeg ønsker å bli så god som mulig, men vet at det kreves enormt mye for gå videre til toppnivået, forteller Andre.

Ludvik er keeper, og har mulighet til å være med som tredjekeeper på A-laget. Han har imidlertid valgt å fortsatt spille på U18-laget for å ha riktig fokus på nivået han er på nå.

– Jeg ønsker å utvikle meg, og tror jeg har best forutsetninger for å få til det der jeg er nå, forteller han.

Fil 21.02.2017, 17.26.33
Gutta fra U18-laget er gode forbilder og hjelper til når de yngre spillerne deltar på camp. Fra venstre: Mathias Kosior, Andre Haugen og Ludvik Engeset. Foto: Irén Carlstrøm

På isen møter vi en Get-liga spiller som også hjelper til på campen. Sebastian Skråmo spiller på Knights, og kommer fra Vålerenga.

Fil 21.02.2017, 17.28.19
Sebastian Skråmo kommer fra Vålerenga, men spiller nå for Knights. Det er selvsagt et mye mindre miljø her, men potensialet er stort, og det er viktig å få til rekrutteringen, sier han. Her sammen med hovedtrener for Kongsvinger IL Ishocey, Niels Garbe.

– Hvordan er det å spille ishockey i Kongsvinger?

– Det er jo ganske stor forskjell fra Vålerenga, der miljøet er mye større. Det var litt vanskelig å finne meg en jobb, men nå jobber jeg i Marikollen skole og trives med det, forteller han. 

Skråmo mener det er viktig å få opp flere spillere på U20-nivå for å få enda mer trøkk i klubben, og mener at aktiviteter som Hockey Campen er viktig for å satse langsiktig i klubben.

Ishockeyinteressen har eksplodert

Deinoff kan fortelle at interessen for ishockey har eksplodert etter at den nye ishallen i Kongsvinger kom på plass.

– Det er nå rundt 225 spillere på bredde-hockey, og det er spesielt morsomt at så mange flere jenter ønsker å være med, forteller han. 

Mittkongsvinger.no møter fem tøffe jenter som så definitivt synes det er tøft å spille ishockey.

– Det er skikkelig kult å spille hockey og vise gutta at vi også kan være tøffe, sier de i kor.

Fil 21.02.2017, 17.27.32
Jenter med selvtillit på ishockey-camp. Fra venstre: Thilde Lillenes Taftø, Kajsa Bråthen, Anne Kjærvik Årbogen, Aurora Johannessen og Madeleine Østmoløkken. Foto: Irén Carlstrøm.

Hovedtrener Niels Garbe har overordnet ansvar for de 10 lagene, og er også lærer og trener på idrettslinja på Øvrebyen videregående skole.

– Først og fremst handler dette om å lære barna å være i aktivitet, ha et tilbud som kan gi gode opplevelser, og ikke misnt å skape samhold med både oppturer og nedturer. På sikt ønsker vi å få få med noen spillere som er gode nok til å bli med Knights opp i GET-ligaen, eller gå videre til andre klubber, forteller Deinoff.

Men på Hockey Camp er det aktiviteter her og nå som gjelder, og det er ikke noe å si på verken idrettsglede og samhold denne dagen, om man har spilt ishockey i mange år, eller om man nettopp har oppdaget idretten.

Facebook Comments