Annonse

Trente med anerkjent West End-koreograf

Det har vært en både inspirerende og krevende helg for de unge danserne på Jump dansestuido med mange timer trening hver dag fra fredag til søndag. De har hatt besøk av Rose Wild fra London, en anerkjent danser og koreograf, som har trent de motiverte jentene i kompaniet og aspirant-kompaniet i danseklubben.

– Vi traff Rose på en familieferie for over to år siden, og fant ut at vi hadde dansen felles. Vi har hatt kontakt hele veien, og nå passet det endelig at hun innimellom et tett program kunne komme til Norge og Kongsvinger og trene med jentene, sier Espen Furuseth i Jump dansestudio.

Fil 04.03.2017, 13.30.37
– Veldig dyktige og motiverte jenter, sier Rose Wild om de ivrige danserne hun trente på Jump i helgen. Foto: Irén Carlstrøm.

Han kan fortelle at den 26-år gamle danser til tross for sin unge alder allerede har gjort en kometkarriere, og har rukket å sette opp og danse i en rekke forestillinger over hele verden.

– Hun er «dance-captain» for Thriller-forestillingene som går i West End i London, og hun har også hatt ansvar for Thriller-forestillingene som har blitt satt opp i Japan og Australia. Hun er også en musical-director som har satt opp blant annet Grease på diverse cruise-skip, og er en dyktig dansepedagog, kan Espen fortelle.

Og de rundt 15 elevene på Jump dansestudio ga alt under de ti intensive treningstimene i helgen, og var tydelig veldig motivert av å ha en så dyktig danseinstruktør på besøk.

Motiverte dansere

– Det er utrolig spennende å få en internasjonal koreograf hit. Hun setter opp veldig bra dans, og gjør litt andre ting enn vi er vant til. Dessuten er det gøy å få vite mer om hvordan det er på auditions, og ikke minst hvor hardt det er, sier Tuva Godnes Iversen i en pause.

Og jentene danset så svetten silte, og benyttet pausen til å avkjøle seg litt innimellom slagene.

– Her får vi virkelig kjørt oss. Rose er en annerledes pedagog enn det vi er vant til. Hun spør mye og lærer oss mye nytt, og det er kjempegøy, sier Dorthe Arnesen Verhaug.

Og inspirasjonen tar de med seg inn i nye forestillinger de selv skal sette opp. I tillegg til elevforestillingen setter de også kompaniet på Jump opp en egen forestilling.

– Det er veldig stas for et dansestudio i Kongsvinger å få en slik kapasitet hit. Vi håper å få henne tilbake før vi skal sette opp nye forestillinger. Jeg har inntrykk av at hun synes innsatsen til jentene er på topp, sier Espen Furuseth.

Fil 04.03.2017, 13.32.04
Tuva Godnes Iversen er kjempefornøyd med at Rose Wild tok turen fra London til Kongsvinger for å trene dem i helgen. Foto: Irén Carlstrøm.

 

Fil 04.03.2017, 13.33.49
Tora Kaspara Nyhuus (t.v) og Amalie Kaukenæs Neskvern har en velfortjent pause innimellom slagene. Foto: Irén Carlstrøm.
Fil 04.03.2017, 13.32.57
Dorthe Arnesen Verhaug avkjøler seg foran viften i det varme dansestudioet i en pause. – Dette er kjempegøy, sier hun.

 

 

 

 

Facebook Comments