Annonse

Veiby kjører for å vinne i Finland

Ole Christian Veiby har reist til VM-runden i Finland full av selvtillit etter at han vant Rally Polen.

– Målet er å vinne i Finland også, sier han.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Italy Sardegna (ITA) -  WRC 08/06/2017 to 11/06/2017 - PHOTO : @World
Ole Christian Veiby har selvtillit, og går inn for å vinne i Finland. Foto: @World

Kongsvinger-gutten var den store overraskelsen da han vant WRC2-klassen i Rally Polen på imponerende vis. Dette har gitt han en real selvtillitboost, og 21-åringen legger ikke skjul på at målet er å gjenta bragden fra forrige VM-runde.

– Det er klart at jeg stiller til start full av selvtillit. Som forberedelser til Rally Finland deltok jeg nylig i Autoglym Ralli i Finland. Mange av mine argeste konkurrenter i den kommende VM-runden deltok også i det løpet, og selvtilliten ble ytterligere forsterket med seier – noe som ikke akkurat har dempet forventningen til Rally Finland, innrømmer han.

Godt forberedt

Ole og kartleser Stig Rune Skjærmoen føler at de stiller meget godt forberedt etter å ha gjennomført Autoglym Ralli og en god test sist lørdag i sin Skoda Fabia R5. De har mange mil med fart i kroppen, og ligger på en sterk andreplass i WRC2-klassen sammenlagt.

– Det er tredje gangen jeg deltar i Rally Finland, og jeg må si at det er et av mine favorittløp. Sammen med Rally Polen er dette det raskeste løpet i VM, selv om de to løpene er ganske forskjellige, sier han.

Løpet i Finland er kjent for sine karakteristiske veier, som er brede, raske, har mange krøn (bakketopper), hopp og svinger. Dette er utfordrende, og gode noter er helt avgjørende for at det ikke bokstavelig talt skal gå rett til skogs.

– Jeg vil si at Rally Finland er det løpet i VM hvor det er viktigst å ha gode noter. Det er så mange svinger etter krøn og hopp som du ikke ser, og da må du stole på at notene stemmer. Det er et utrolig kult løp å kjøre, understreker han.

Er offensive

Rallytalentet føler han har god kontroll på de etappene han har kjørt tidligere, men kan fortelle at løpet består av noen nye etapper i år.

– Vi er offensive, og det er ingen tvil om at vi satser på å vinne. Jeg har en god følelse før løpet, slår han fast.

Bilen hans blir driftet av det finske teamet Printsport Racing, og Ole legger ikke skjul på at det betyr mye for teamet å gjøre det bra på hjemmebane.

– Jubelen sto i taket da jeg vant JWRC-klassen i Finland i fjor. En seier betyr enormt mye for teamet, og det gir meg ekstra motivasjon til å gjøre det bra, sier Ole Christian Veiby.

Facebook Comments

Tags from the story
,