Annonse

Veiby slåss for tittelen i Junior-VM

 

Til helgen kjøres Rally Korsika, som er nest siste runde i junior-VM. 20-åringen fra Kongsvinger ligger på andreplass, og må innse at hans argeste konkurrent, Simone Tempestini, har fått en luke i sammendraget når to løp gjenstår. 37 poeng skiller de to beste førerne i JWRC.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Deutschland (GER) -  WRC 18/08/2016 to 21/08/2016 - PHOTO :  @World
Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen har ikke gitt opp håpet om Junior-VM tittelen før nest siste runde på Korsika. Foto: Even Management.

Har ikke gitt opp håpet

– Jeg har ikke gitt opp målet om å bli juniorverdensmester, men det ser ikke spesielt lyst ut nå med tanke på å klare det. Vi får uansett ikke gjort annet enn å gjøre vår jobb, så får vi se hvor langt det rekker når alt skal telles opp til slutt, sier Ole Christian i en pressemelding.

– Sving på sving, på sving, på sving venter oss. Det er ikke uten grunn at løpet kalles for de 1000 svingers løp. Og etappene foregår oppe i høyden, med bratte stup enkelte steder. Så det er et ganske spektakulært løp. Men det som gjør det ekstra krevende, er de lange etappene, sier han i følge pressemeldingen.

Han legger ikke legger skjul på at han og kartleser Stig Rune Skjærmoen kjører for seier i Rally Korsika.

– Halvparten av de til sammen 10 etappene i Rally Korsika, er på over fem mil. I snitt er hver etappe på rundt 35 kilometer. På mange måter minner det litt om Rally Monte Carlo, men det er likevel mer ekstremt på Korsika, fortsetter han.

Veldig utfordrende løp

De norske guttene kjører en Citröen DS3 R3 og vet at det kommer til å bli et vanskelig og utfordrende løp på den vakre øya mellom Frankrike og Italia i Middelhavet.

Under svært vanskelige værforhold debuterte Ole på Korsika i fjor. I år håper han at værgudene viser seg fra en bedre side.

– I fjor var det ekstremvær på øya. De to første dagene høljet det ned og det blåste helt forferdelig. Da tok vi det veldig med ro. Men da det ble bedre vær og tørket opp søndag, var vi raskest. Det håper jeg å gjenta i år, for målet er å vinne, understreker han.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *