Annonse

Vellykket skogsmaraton i Kongsvinger for 26.gang

Kongsvinger Maraton ble gjennomført for 26.gang lørdag, og det er en imponerende innsats Rolf Hansen og et stort team legger ned år etter år for å arrangere maratonløp på idylliske Sæter Gård i Kongsvinger.

Deltakerne på helmaraton er klare til dyst.
Deltakerne på helmaraton er klare til dyst. Foto: Irén Carlstrøm.

Det gjennomføres både helmaraton, halvmaraton, minimaraton og minimarationstafett. I tillegg er det barnemaraton for de minste, der kontingenten går til inntekt for Aktiv for kreft.

Det var Trond Hansen som tok hjem seieren på helmaraton i år. Det var hans tredje seier på hjemmebane på tiden 3.01.18.. På damesiden vant Therese Falk, som tok en klar seier i sin første maratonkonkurranse i Kongsvinger, på tiden 3.28.11.

På halvmaraton var Ola Erling Korbøl, 1.17.29, og Eldbjørg Moxnes, 1.30.31, de sterkeste i et stort startfelt.

Minimaraton er på 4,2 km, og her var Per Erik Monsrud sterkest på herresiden med tiden 14.58, mens Gunn Helen Hagen også kunne føye en ny seier inn i rekken på kvinnesiden. Hun løp inn til tiden 18.10.

Ordføreren ønsket lykke til

Totalt var det 193 som gjennomførte konkurranseklassene på de tre distansene i år, som er en nedgang siden fjoråret. Arrangørene trekker frem været som medvirkende årsak til at deltakelse på årets 26.utgave av Kongsvinger Maraton ble under normalen.

– Vi hadde færre etteranmeldinger i år enn vi pleier å ha, og det må nok værmeldingen og de truende skyene ta litt av skylden for, sier Rolf Hansen i arrangørkomiteen.

Ordfører Sjur Strand ønsket alle deltakerne lykke til i det kuperte skogsterrenget rundt Sæter og opp til Tjernsli, som er omtrent ved løypas høyeste punkt. Flere deltakere som ikke har løpt Kongsvinger Maraton tidligere ble nok overrasket over den krevende halvmarationløypa i vakkert skogsterreng rundt Kongsvinger.

Samtlige resultater i konkurranseklassene finner du her. 

Stort potensial for å øke deltakerantallet

Løping blir stadig mer populært, og flere som trener jevnlig liker å sette seg mål om å gjennomføre for eksempel en hel- eller halvmaraton. Med minimaratonløp på 4,2 km og barnemaraton på 420 meter, ligger alt til rette for å trekke enda flere deltakere til Kongsvinger Maraton fremover.

En annen faktor er at man også knytter arrangementet mot å skape inntekter til viktige saker, som for eksempel kreftsaken.

maraton2
Isabel Aarnes deltok på Kongsvinger Maraton som et bonusløp i årets mål om å løpe 250 km til inntekt for kreftsaken. Foto: irén Carlstrøm.

I tillegg til at barnemaraton-løpet for de minste går til inntekt for Aktivt mot kreft, deltok også Isabel Aarnes på Kongsvinger Maraton i år til inntekt for kreftsaken.

Til inntekt for kreftsaken

– Jeg har en søster som har kjempet mot kreft noen år, og jeg ønsker å bidra til kreftforskningen ved å samle inn penger ved å delta på ulike konkurranser med løping og sykling. Målet mitt er å løpet 250 km og sykle 500 km i år. Kongsvinger Maraton er et bonusløp, og jeg både gleder meg og er spent, sa Isabel Aarnes til Mittkongsvinger.no rett før start på helmaraton.

Isabel har en egen innsamlingsside på Kreftforeningens nettsider, og er glad for alle som vil bidra til kreftsaken gjennom at hun deltar i ulike konkurranser.

Utfordringen er herved gitt til Kongsvingers næringsliv og befolkning. Forøvrig kan vi rapportere om at Isabel Aarnes kom inn på fine 4.34.51 på sin helmaraton i skogsløypene ved Sæter.

Formidabel innsats av arrangørstaben

Arrangørstaben i Kongsvinger Maraton har gjort en formidabel innsats gjennom 26 år for å legge til rette for et unikt maratonløp med stadig flere muligheter for folk å delta.

Med ytterligere fokus på markedsføring og gjerne en tydelig profil, videreutvikling av aktiviteter og eventet ut over selve løpet, og ikke minst mer støtte fra lokalmiljøet, kan Kongsvinger Maraton med de enormt dyktige arrangørene og alle frivillige, tiltrekke seg enda flere deltakere i årene fremover.

I tillegg til at gode profesjonelle løpere og mosjonister som vil utfordre seg selv deltar på Kongsvinger Maraton, er også tilbudet til de gir til minste viktig for å tiltrekke seg flere familier med barn og unge som får muligheten til å delta på løp. Timingen er også riktig for å markedsføre  kombinere maraton-løpet med flere gode opplevelser i Kongsvinger.

Se bilder av noen av deltakerne på Kongsvinger Maraton og de frivillige her:


Se film fra starten på helmaraton og barnemaraton her:

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *