Annonse

Fikk Arne Scheie i bursdagsgave

Det sies at det ikke er lett å vite hva man skal gi bort til en som «har alt», men de ihuga hoppinteresserte guttene i Vinger hopp og bayer, ante råd, og inviterte selveste Arne Scheie da Cato Heiberg fylte år nylig.

– Dette er veldig stort, og jeg vil takke Martin Skaare som har gjort dette mulig. Arne Scheie ER norsk hoppsport, og få besøk av ham i hoppbua mi er helt fantastisk, sa Cato Heiberg i sin velkomsttale til Arne Scheie.

Vinger hopp og bayer består av et rundt 20-talls karer fra Kongsvinger, som til sammen kan det meste om norsk og internasjonal hoppsport. De drar jevnlig på turer til inn- og utland på hopprenn, og møtes også i hoppbua hjemme hos Cato Heiberg, der det i dobbelt forstand er stor takhøyde.

fil-01-10-2016-00-48-14
Det ble et hjertelig og minnerikt møte mellom Arne Scheie og Vinger hopp og bayer i hoppbua hos Cato Heiberg. Foto: Irén Carlstrøm

Og i taket og ellers i bua er det utstyr, ski, startnummer og klenodier fra tidligere hoppere, ting de har fått, og fra turer de har vært på. I fjor var Bjørn Einar Romøren på besøk, som også hadde med seg ski, og signerte døra i hoppbua, som er malt av Vinger hopp og bayers egen kunstner, Jarle Holm.

Når Norges legedariske hopp- og fotballkommentator gjennom drøyt 40 år kommer på besøk, blir han selvsagt høytidelig møtt med trommer og Vinger hopp og bayers egen sang. Tonen var likevel umiddelbart avslappet og hjertelig da de benket seg rundt bordet med noen timers menings- og kunnskapsutveksling om hoppsporten, resultater og gode minner – og noe fotballprat ble det tid til også.

Arne Scheie selv delte gode historier fra et helt liv som hoppkommentator, og testet ut den entusiastiske hoppgjengens minner og kunnskap gjennom gode, men innimellom litt i overkant vanskelige spørsmål. Han var likevel imponert over alt de hoppinteresserte guttene fra Vinger kunne.

Et minne for livet

– Dette har vært en utrolig fin kveld, og det har vært en glede å få være sammen med denne engasjerte gjengen og dele gode minner fra hoppsporten opp gjennom mange tiår, sa en entusiastisk Arne Scheie før han forlot hoppbua og Kongsvinger for denne gang.

– Hvordan har det vært å få Arne Scheie på besøk i bursdagsgave, Cato?

– Jeg er så ydmyk og takknemlig for at Arne ville komme hit, og bøyer meg i hopphjelmen for at denne gjengen klarte å få til det. Hoppsport er livet mitt, og det har vært så utrolig stort å ha Arne Scheie på besøk i hoppbua vår, sa en veldig fornøyd Cato Heiberg før Scheie tok farvel utpå kvelden.

Men først rakk han å invitere med Arne Scheie på skiflygningstur, så kan hende tar det ikke så lang tid før hopp- og bayerentusiastene treffer den legendariske hoppkomentatoren igjen.

Se glimt fra det hyggelige møtet mellom Arne Scheie og Vinger hopp og bayer her: 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *