Annonse

Kreativ «sirkusdirektør» for årets Ularm-festival

Martin Høgberget fra Hokkåsen er utdannet regissør fra Oslo og Australia, og har jobbet kreativt med blant annet teater, festivaler og ulike arrangementer i mange år. I tillegg er han frilans-journalist, han underviser på Sentrum videregående skole, og jobbndre prosjekter, så tempoet er høyt.

Martin Høgberget ble også tildelt Kongsvinger kommunes kulturpris i 2015, og han har nå dratt i gang et nettverk av kulturarrangører i Kongsvinger, med mål om at det skal skapes større samordning, og at flere aktører kommer sammen og deler erfaringer og bygger relasjoner.

Sirkus som tema for årets festival

I disse dager spikres tema og artister for årets Ularmfestival i Kongsvinger, og det blir både spenstige konserter og ikke minst et spennende tema for årets kreative workshop under Ularm-arrangement.

– Årets Ularm-tema er nemlig sirkus, og hva er vel sirkus uten sirkustelt? Vi smekker opp et digert sirkustelt midt i sentrum, og lover full sirkus-stemning hele helga, forteller Martin Høgberget.

Over 30 ungdommer fra hele fylket er allerede påmeldt den ukelange campen som starter 7.august. Rundt halvparten av dem kommer fra Kongsvinger, og resten er fordelt over hele fylket. De skal workshoppe frem en gratisforestilling som settes opp i sirkusteltet fredag 12. august 19:00.

– Forestillingen skal begynne når sirkusforestillingen er over, og lyset i manesjen slukkes. I løpet av uka skal ungdommene sammen med workshop-veiledere starte på scratch, og sette opp en hel forestilling, sier Martin Høgberget, som selv har hovedansvar for hele festivalen.

Gratiskonserter og aktiviteter for alle

Lørdag 13.august inviteres unge og eldre til gratiskonserter både på dagtid og kveldstid, og det blir marked, grilling og aktiviteter i området rundt sirkusteltet, som er planlagt satt opp på plenen foran biblioteket.

ularm– Lørdag kveld blir det konserter, og vi er veldig stolte av å presentere en line-up på kvelden som består av Kristian Kristensen med Martin Sternberg, Chris og Dan fra Casa Murilo og Hi Ho Mustachio, forteller Høgberget.

Kristian Kristansen deltok på The Voice for noen år tilbake, og etter han forlot programmet har han fokusert på å skrive og fremføre egne låter. Låten «Lyset» rørte ved mange og tok han helt til topps i Urørt, som er NRK P3s årlige konkurranse for artister uten platekontrakt.ularm1

–  Hans nyeste singel «Du som snakke» fikk vi se live under Idol-sendinga for to uker siden, og med seg har han Martin Sternberg fra Kongsvinger, som er fast medlem i bandet. Martin er et kjent musikernavn fra Kongsvinger, forteller Høgberget.

Martin lover også topp stemning når Chris og Dan i Casa Murilo entrer scenen i Ularm-teltet lørdag kveld.- Bandet har gitt ut tre albumer og blitt kalt «Norges beste liveband», har spilt så og
si overalt i Norge, forteller festivalsjefen.ularm2

Hedmarksbandet Hi Ho Mustachio med blant annet Ole Torstein Hovig fra Nord-Odal, leverer skikkelig indie-musikk under Ularm-festivalen.

– Bandet sjarmerer publikum i senk på ulike festivaler og scener, og er i følge NRK P3 et band å følge med på fremover, sier Martin Høgberget.

Ularm skaper vennskap som varer
Han understreker likevel at det viktigste med Ularm-festivalen er forestillingen som ungdommene skal jobbe med hele uken.ularm4

– Vi håper å kunne gjøre ting litt annerledes, og når vi får mange unge med ulike kunstneriske områder til å komme sammen og jobbe kreativt, skapes relasjoner og vennskap som varer, forteller Høgberget.

Ularm-festivalen har et budsjett på rundt kr 250 000 i år, og har fått støtte fra Kongsvinger kommune med kr 100 000 over tre år, så vi kan vente oss ihvertfall to år til med Ularm i Kongsvinger.

– Husk at Ularm-festivalen er gratis, og vi håper at både barn, unge og voksne tar turen til sirkusteltet vårt på dagtid og kveldstid 12. og 13.august, avslutter den allsidige «sirkusdirektøren».

 

Bilder:

  1. Kristian Kristensen fra Urørt-finalen. Foto: NRK P3
  2. Martin Sternberg fra Kongsvinger spiller i bandet til Kristian Kristensen. Foto: Pål Martin Enstad Hansen / www.pmphotography.info
  3. Chris Winfield (t.v.) og Dan Hesket fra Casa Murilo. Foto: Anine Desire
  4. Hi Ho Mustachio. Foto: Martin Bøe

Om «Sirkusdirektør» og Ularm-general Martin Høgberget kan spille trekkspill? Selvsagt!

Facebook Comments