Annonse

Har laget et eget jaktbrød for distriktets elgjegere

Elgjakta starter i dag, og de neste ukene skal mange i distriktet vårt ut på post i skogen. En som ikke jakter, men som tenker på at jegerne skal ha med seg god niste på post er Mette Bunes, som driver bakeriet Mel & Kanel i Kongsvinger.

melogkanel
Jaktbrødet til Mette går unna som varmt hvetebrød allerede første dagen. Her er det Bente Aasum som handler bakervarer. Foto: Irén Carlstrøm.

Hun har nemlig utviklet et eget jaktbrød, laget med og for jegere.

– Jeg har utviklet brødet sammen med broren min, og har hatt med meg flere jegere i testpanelet, så jeg har fått mange tilbakemeldinger underveis om hva de liker, forteller Mette.

– Hva har de sagt er viktig som et skikkelig næringsrikt og mettende jaktbrød?

– Vi fant ut at bacon er populært blant jegere, så jeg har derfor klippet sprøstekt bacon i  brødet. Til å begynne med hadde jeg litt for mye rug i brødet så smaken kom ikke skikkelig fram, men nå tror jeg at vi har fått til en fin kombinasjon av kornsorter som faller i smak for både jegere og andre, forteller hun.

Hun understreker at brødet skal smake ekstra godt sammen med en grov leverpostei og gjerne en liten skive rødbeter på, og Mittkongsvinger.no var så heldig å få en liten smakebit.

Og brødet får allerede bein å gå på etter at Mette lanserte brødet gjennom bakeriets Facebookside i dag, så det ser ut til å falle i smak for de som ikke jakter på elg også.

Bente Aasum var en av de som var innom for å handle bakervarer og fikk en prøvesmak på Mettes jaktbrød, og synes det var så godt at hun kjøpte med seg et helt ferskt jaktbrød.

Man trenger tydeligvis ikke bare jakte elg for å nyte det nye jaktbrødet fra Mel & Kanel.

Hør hva Mette sier om hvordan hun har utviklet Mel & Kanels jaktbrød:

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *