Annonse

Overskuddspenger til Vinger Mekk & Moro

Det ble ekstra moro hos Vinger Mekk & Moro under deres Åpen kveld med foliering av bil fredag. Geir Hagerud kom på besøk med veldig hyggelige nyheter om at Vinger Mekk & Moro blir de første som får tildelt penger fra Overskuddsfabrikken.

– Det var utrolig moro – alt er mulig på Kongsvinger! sa en overveldet Jan Roger Hansen, som er en av ildsjelene i det som har blitt et viktig samlingspunkt for mekkeinteressert ungdom i Kongsvinger.

Se film fra Åpen Kveld og intervju med Jan Roger Hansen og Geir Hagerud nederst i artikkelen.

Overskuddsfabrikken en gjenbruksbutikk som åpnet i vår, og er basert på frivillighet og arbeidstrening. Overskuddet som kommer fra salg av brukte møbler og interiør deles ut til gode lokale formål, og nå er det altså Vinger Mekk & Moro som kan glede seg over å bli de første som får penger fra overskuddet.

vingermekk
Sven Mikkelsen viser hvordan man folierer en bil, og ungdommene følger med og får prøve selv. Foto: Irén Carlstrøm

Pengeoverrekkelse under Høstmarken

Hvor mye penger de får vil Geir Hagerud i Overskuddsfabrikken røpe lørdag 24.september under Høstmarken, som tradisjonen tro arrangeres på Stasjonssida.

Da skal bilen som folieres under Åpen Kveld også vises frem, og Vinger Mekk & Moro vil ha en stand der folk kan komme og høre mer om hva som skjer i de lokalene til gamle fagskolen på Rasta.

Før Geir Hagerud dukket opp med lovnader om penger, var nettopp økonomi et tema da Mittkongsvinger.no tok en prat med Jan Roger Hansen.

– Vi har jo mange flotte sponsorer som har støttet oss med verktøy og utstyr, og vi har også søkt og fått midler fra ulike stiftelser for å kunne drive her i tre år, forteller Jan Roger Hansen.

Populært tiltak for ungdom

Han kan også fortelle at Vinger Mekk & Moro i løpet av dette trekvart året har blitt et populært samlingspunkt for ungdom.

– Det har hittil vært over 600 mennesker innom her i helgene siden vi startet, og normalt er det mellom 10-30 personer her på fredags- og lørdagskveldene, sier Hansen. 

Han forteller at man ikke må være mekaniker for å komme hit. Mange kommer for det sosiale, og noen velger å komme for å være sammen med kompiser. Dessuten er det et rusfritt og mobbefritt sted, slik at ungdommen skal føle seg trygge og ivaretatt.

– Det er alltid med en voksenperson, og det er behov for enda flere voksenpersoner fremover.Ungdommen skal ha en trygg plass å reise til i helgene, og vi har også en verkstedansvarlig som har det faglige ansvaret for å sørge for at alt går bra, fortsetter Jan Roger Hansen.

Bilprosjekt med foliering

vingermekk1
Bilen vaskes før den skal folieres. Foto: Irén Carlstrøm

I dag var det foliering av bil på programmet, og Sven Mikkelsen i SM Custom hadde ansvar for å vise og lære de interesserte ungdommene hvordan man helfolierer en bil.

De mekkeinteresserte ungdommene har hatt mange småprosjekter, og det var ønske om å skru bil. De søkte midler gjennom Frifondet og fikk kjøpt en gammel Ford som de har rettet opp, fjernet rust, pusset og håndslipt.

-Dette er en Åpen kveld og både ungdom, foreldre og andre kommer innom for å være med å lære eller bare se hva som skjer. Det er hyggelig at folk stikker innom for å bli kjent med miljøet og se hva vi driver med, forteller Jan Roger Hansen.

Og pengene fra Overskuddsfabrikken kommer godt med til å jobbe med når Vinger Mekk & Moro skal videreutvikle prosjektene som ungdommene ønsker å jobbe med.

Se film fra Åpen Kveld og intervju med Jan Roger Hansen og Geir Hagerud her: 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *