Annonse

Smaksrikt på julemarkedet i Øvrebyen

Det var stort utvalg i spiselige produkter under det tradisjonsrike og rekordstore julemarkedet i Øvrebyen i dag. Fra nær og fjern kom det utstillere og leverandører som bød på smaksprøver  og produkter til salgs av ulike slag.

Ytsti-Kilsti gard på Sunnmøre hadde tatt den lange turen til Kongsvinger, og serverte både leverpostei, rull og ulike produkter av av geit og geitekilling. Det var også mulig å kjøpe flotte skinn av geit og killing.

Fra Bakken Øvre Gårdsmat på Løten vanket det blant annet ribbe, sylte og medisterkaker fra griser som i følge bonde Ole Martin Kildahl bor fritt og herlig på et eget «Hotell Grisego Spa & Resort», der de har egne halmsenger, sølepytter og pigleik.

Mat og drikke blir en stadig viktigere del av en totalopplevelse, og i dag var det stappfullt av folk som koste seg både på Fru Balchen, og i Hjerterom maleskole var det helt fullt med folk som drakk kaffe og spiste kake mens de nøt flotte malerier.

Det lokale bakeriet Mel & Kanel var til stede med sine populære bakervarer, og både i Aamodtgården og i Gyldenborg var det kafé, i tillegg til utstillere som solgte alt fra sko, saft, kunstglass, såper og mange andre produkter.

Et julemarked i Øvrebyen handler om å senke skuldrene, og det finnes det mange muligheter for. I Aamodtgården fortalte Nissemor eventyr for både små og store, og på Gyldenborg kunne man lage gammeldags julepynt.

– Vi har et rekordstort julemarked i år med over 40 utstillere, og vi kunne ikke vært heldigere med været, forteller Kristin Kongsli Eker, som har ansvar for utstillerne i år. 

Julemarkedet er et samarbeid mellom mange aktører, og har blitt en tradisjonsrik førjulsopplevelse for både lokale og stadig flere tilreisende.

Julemarkedet avsluttet også i år med forestillingen «Nissene på Festningen», og etter forestillingen var det tenning av det flotte juletreet på Kongsvinger Festning, som står der og lyser så vakkert i hele desember.

Se bilder fra Julemarkedet i Øvrebyen her:


Se glimt fra Julemarkedet i Øvrebyen her:

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *