Annonse

Vellykket åpen dag hos GUMF

Parkeringsvaktene hadde mer enn nok å gjøre da Glåmdal Utstyr og Motorhistorisk Forening (GUMF) inviterte til åpen dag ved GUMF-brakkene på Norsenga lørdag. Mange hundre var innom i løpet av dagen, og alle besøkende fikk ta en rekke biler, traktorer, motorsykler og annet historisk utstyr i nærmere øyesyn.

Rune Hansen og de andre i GUMF har jobbet i lang tid for å kunne få på plass og klargjøre lokalene, utstyret og gjøre avtaler med eiere som stilte ut gamle kjøretøyer.

gumf

 – Jeg har jobbet med dette i tre år, og i tillegg til Glåmdalsmarkedet og utleie av lokalene våre her, er dette en spennende dag for oss, forteller Rune Hansen.

GUMF har fire ulike avdelinger som jobber motorsykler, biler, traktorer og stasjonær, og de ønsker å vise frem folk i Kongsvinger-distriktet at de tar vare på alt de har fått og har tilgang på av utstyr og kjøretøy.

Hansen kan fortelle at inne i museet har de jobbet jevnt og trutt for å beise, henge opp hyller og gjøre klart for å vise frem alt utstyr, motorer osv. som de får tilgang på.

– Når noen går bort, eller når det ryddes i boliger og folk skal flytte, får vi spørsmål om vi vil overta ulike ting. De vet at vi har stor interesse av det og at vi tar vare på utstyr og kjøretøy, så det er veldig fint å kunne vise det fram på en dag som denne, forteller Hansen.

Han var spent på hvor mange som ville komme innom i dag siden det skjer så mye i hele distriktet nå i juni, men den bekymringen var unødvendig, for midt på dagen var hele plassen utenfor brakkene full av motorinteresserte folk som hadde tatt turen for å se på nostalgiske kjøretøy og ikke minst alt utstyr, slå av en prat og ikke minst seg rundt i lokalene som GUMF har pusset opp og leier ut.

Få et glimt av åpen dag hos GUMF her:

Facebook Comments